Izbornik
Naslovnica Gradovi
Ministar Marić posjetio Borovo

Država darovala Vukovaru zemljište za izgradnju parkirališta uz tržnicu

Ministar Goran Marić u Borovu
Foto: Branimir Bradarić
'Ova Vlada će učiniti sve da proizvodnja opstane u Hrvatskoj, a pogotovo u Borovu koje zapošljava 600 radnika. Dugotrajno rješenje vidim u dokapitalizaciji', rekao je ministar državne imovine Goran Marić

Ministar državne imovine Goran Marić uputio se danas iz Zagreba za Vukovar kako bi potpisao Ugovor o darovanju državnoga zemljišta na kojem će se kod tržnice koja je u izgradnji graditi parking i urediti javna površina.

- Do sada su sve Vlade deklarativno stajale uz Vukovar ali ovo jedan od prvih djelotvornih poteza kakvih će biti i ubuduće - rekao je nakon potpisivanja Ugovora Marić napominjući kako je 'ugovor rezultat djelotvornosti ove Vlade i Ministarstva državne imovine'. 

Poslije potpisivanja ovoga Ugovora Marić je posjetio i vukovarsku tvrtku Borovo d.d. koja je u državnom vlasništvu ali i koja je u velikim financijskim problemima. Zadnjih mjeseci dolazilo je u pitanje i isplata plaća za 600-njak radnika tvrtke pa su i predstavnici sindikata izašli u medije. Nakon medijskih istupa pronađena je hitna pozajmica. Nakon sastanka s predsjednikom Uprave Borova Gordanom Kolundžićem ministar Marić je rekao kako su u tvrtki veliki problemi ali i da se traži dugotrajno rješenje.

- Radimo duboki uvid u stanje društva kako bi došli do dugotrajnog rješenja. Proizvodnja je temelj gospodarskih aktivnosti i najvažniji gospodarski sektor. Ova Vlada će učiniti sve da proizvodnja opstane u Hrvatskoj, a pogotovo u Borovu koje zapošljava 600 radnika. Dugotrajno rješenje vidim u dokapitalizaciji - rekao je Marić nakon razgovora.

Predsjednik Uprave Borova Gordan Kolundžić kazao je kako su od njegovoga zadnjeg istupa u javnosti isplaćene sve plaće kao i da je s Marićem razgovarao o problemima tvrtke.

- To su prije svega nedostatak kapitala, nedostupnost kapitala što onda rezultira nemogućnosti proizvodnje i nezadovoljstvom radnika - rekao je Kolundžić.

Tvrtka je nedavno ishodila i novi kredit od 10 milijuna kuna od čega je odmah 5 milijuna kuna uplaćeno u državni proračun na ime doprinosa, 3 milijuna je otišlo na plaće, a 2 kamatama banci.