Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik 3960 pregleda
Počinje snimanje Robin Hooda

Dva tjedna Dubrovnik će biti Nottingham, čeka se dolazak DiCaprija

Dubrovnik Robin Hood
1/14
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Snimanje filma 'Robin Hood: Origins' u Dubrovniku počinje u ponedjeljak, 20. veljače, a trajat će dva tjedna, zaključno s ponedjeljkom, 6. ožujka. U Dubrovnik je stigao Jamie Foxx, a još nije poznato hoće li na snimanje stići i izvršni porducent Leonardo DiCaprio

Dubrovnik je nakon tjedana i tjedana postavljanja kulisa postao novi Nottingham i to za potrebe snimanja američkog filma 'Robin Hood' čiji je producent Leonardo DiCaprio. Glavne uloge igraju Taron Egerton, Jamie Foxx i Eve Hewson, kći popularnog frontmena grupe U2 Bona Voxa. U Dubrovnik s ovom glumačkom ekipom stiže i Jamie Dornan kojeg pamtimo po ulozi u filmu "Pedeset nijansi sive", a hoće li nas posjetiti i sam Leonardo DiCaprio još nije poznato. 

Nakon “Igre prijestolja” i “Ratova zvijezda”, ovo je treći spektakl koji se snima u Dubrovniku.

Kako su priopćili iz gradske uprave tijekom snimanja filma u Gradu će na snazi biti posebnim uvjeti koji će povremeno vrijediti za kretanje pješaka i vozila. Tijekom cijelog trajanja snimanja vodit će se računa da se kretanje unutar povijesne jezgre odvija uz što manje ometanja. Iz gradske uprave mole građane da se prilagode privremenoj regulaciji prometa.

Prvog dana snimanja, u ponedjeljak, 20. veljače, sva aktivnost odvijat će se na istočnom ulazu u povijesnu jezgru – na predjelu Vrata od Ploča, Trga oružja, na kamenom mostu u Ulici sv. Dominika te u Posatu, i to u vremenu od 10:00 do 18:00 sati. Ovaj predio bit će zatvoren za promet vozila od 9.00 sati, osim vozila hitnih i interventnih službi, dok će se pješaci periodično propuštati. Posebna napomena odnosi se na dostavna i opskrbna vozila, koja će tog dana do 9.00 sati morati napustiti povijesnu jezgru.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL


Snimanje se nastavlja u utorak, 21. veljače, i to na lokaciji u Posatu od 7:00 do 20:00 sati.

U srijedu, 22. veljače, kao i u četvrtak, 23. veljače, lokacija snimanja je Ulica sv. Dominika i most u podnožju tvrđave Revelin od 17:00 do 05:00 sati. Kao i prvog dana snimanja, pješaci će se periodično propuštati, dok će vrijediti zabrana prolaska vozila, osim hitnih i interventnih službi.

U petak, 24. veljače, snimanje će se odvijati na nekoliko lokacija: Vratima od Ploča, Trgu oružja, Ulici sv. Dominika, ali i na Vratima od Pila (ulaz u park), te na Stradunu u razdoblju od 15:00 do 03:00 sati.

Početkom drugog tjedna snimanja, u ponedjeljak, 27. veljače lokacije snimanja su Ulica kneza Hrvaša, Vrata od Buže i Stradun od 07:00 do 19:00 sati.

Na Stradunu će se snimati tijekom tri dana: 28. veljače, te ponovno 1. i 4. ožujka; sva tri dana od 07:00 do 19:00 sati. Pješaci će se usmjeravati Ulicom od Puča. Ostatak snimanja otpada na Posat gdje će se snimati 2., 3. i 6. ožujka.