Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Još bogatiji Zaprešić Open

Dva vikenda sportskog spektakla u Zaprešiću

rukomet na pijesku
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija
Kroz dva vikenda, od 1. do 3. lipnja te od 8. do 10. lipnja, na jezeru Zajarki održat će se turniri u odbojci, nogometu i rukometu na pijesku

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg pjeskaškog spektakla koji je privukao brojne posjetitelje, a sadržajem zadovoljio sve generacije, Zaprešić će ponovno biti domaćin Zaprešić Opena, ove godine proširenog i sadržajno još bogatijeg.

Kroz dva vikenda, od 1. do 3. lipnja te od 8. do 10. lipnja, na jezeru Zajarki održat će se turniri u odbojci, nogometu i rukometu na pijesku. Potonji će se odigrati u sklopu prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku, a ujedno je i dio European Beach Handball Toura, međunarodne serije turnira u ovom sportu.

Prošlogodišnji Zaprešić Open, kao prvi međunarodni turnir u rukometu na pijesku u povijesti grada, rezultat je suradnje MRK Zaprešić i ŽRK Zaprešić, a dospio je na listu Europske rukometne federacije kao jedan od turnira prestižnog European Beach Handball Toura u 2017. godini te kao takav, od strane Hrvatskog rukometnog saveza, uvršten među 3 turnira koji se boduju za Prvenstvo Hrvatske.

Organizaciju ovogodišnjeg Zaprešić Opena preuzeo je BHC Ban iz Zaprešića, novoosnovano sportsko društvo sportova na pijesku, koje vrijedno radi na tome da ovaj turnir podigne na još višu razinu, kako sadržajem, tako i poticanjem zajednice na aktivno bavljenje sportom, a pritom naprave i sjajnu promociju našeg grada, izvijestili su iz gradske uprave.

Hrvatski crveni križ Edukacija Traže se volonteri zaprešićkog Crvenog križa