Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Jubilej vatrogasnog društva

DVD Zdenčac obilježio 90 godina rada, dodijeljena odlikovanja i medalje

Foto: DVD Zdenčac
Uz vatrogaskinje i vatrogasce obilježavanju 90. obljetnice DVD-a Zdenčac prisustvovali su i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija te bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je istaknuo kako županija nije smanjivala proračunska sredstva za vatrogastvo te da ona i ove godine iznose 1,200.000 kuna.

Đuro Petrić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Garešnice te predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zdenčac i počasni predsjednik Županijske vatrogasne zajednice, dobio je odlikovanje za posebne zasluge Hrvatske vatrogasne zajednice. Ovo mu je priznanje uručeno tijekom nedavno održane svečane sjednice kojom je obilježeno 90 godina predanog rada DVD-a Zdenčac.

Na ovoj su svečanosti Zdravko Petrić i Ivan Vučinić dobili zlatne vatrogasne plamenice, a Zdravko Kunješić i Milorad Cvetojević zlatne vatrogasne medalje. Uručeno je još šest srebrnih i pet brončanih vatrogasnih medalja te šest brončanih vatrogasnih plamenica. Uz vatrogaskinje i vatrogasce obilježavanju 90. obljetnice DVD-a Zdenčac prisustvovali su i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija te bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je istaknuo kako županija nije smanjivala proračunska sredstva za vatrogastvo te da ona i ove godine iznose 1,200.000 kuna.

Sudjelovali na Međunarodnom festivalu folklora u Ohridu ”Zdenac” iz Garešnice predstavio kulturnu baštinu svoga grada

Obilježavanju obljetnice DVD-a Zdenčac dodajmo još i to kako su pri kraju radovi na postavljanju energetske fasade na vatrogasnom domu u Velikom Zdenčacu, čime će biti okončani višegodišnji radovi financirani gradskim novcem na uređenju objekta i njegova okoliša.