Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
GAREŠNICA

Predstavljena Studija i strategija razvoja zelene infrastrukture

1/2
Foto: GAREŠNICA
Ispunili uvjet kako bi se mogli javljati na buduće pozive i natječaje

Studija i strategija razvoja zelene infrastrukture na području grada Garešnice predstavljena je u velikoj dvorani nedavno otvorenog Centra za posjetitelje. Njezinu izradu naručio je grad, a svrha joj je poticanje održivog razvoja prostora.

– Želimo planski raditi na daljnjem razvoju zelene infrastrukture u Garešnici. Ova strategija potrebna nam je i radi javljanja na buduće pozive i natječaje. Njome su obuhvaćena i tri velika projekta Grada Garešnice, a to su uređenje središta grada, parka za pse i gradskog parka na gajinskim livadama. Nadamo se da ćemo ih realizirati u skoroj budućnosti kako bi građani što prije u njima mogli uživati. Jedni smo od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji su krenuli u izradu takve strategije – rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija dodavši da je ova investicija vrijedna oko tri milijuna eura. Park bi bio smješten na površini od tri hektara, a njime bi se spojilo naselje Gajine i središte Garešnice.

Strategiju je izradila tvrtka Trio projekt d.o.o. iz Zagreba, a predstavile su je arhitektice Mateja Leljak i Nikolina Krešo. Uz uređenje središta grada, gradskog parka i parka za pse iz te strategije proizišli su i još neki projekti čija se realizacija tek očekuje, poput uređenja sportsko-rekreacijske turističke zone Skresovi, zatim uređenje dječjih igrališta, školskih igrališta, biciklističkih i pješačkih staza, kišnih vrtova, zelenih fasada i krovova, džepnih parkova, šetališta, zelenih koridora i drugih vrijednih projekata zelene infrastrukture na cijelom području Garešnice. 

GAREŠNICA Na stotu obljetnicu rođenja mural za Mister Morgena DOBROTVORNA UDRUGA Prikupljaju plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma GAREŠNICA Za poboljšanje školskog standarda predviđeno je 417 tisuća eura