Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
GAREŠNICA

Za poboljšanje školskog standarda predviđeno je 417 tisuća eura

Foto: GAREŠNICA
Jednokratne potpore učenicima garešničke Srednje škole “August Šenoa” koji upišu program opće gimnazije isplaćivat će se i ove godine, a osigurat će i sredstva za sufinanciranje školskih natjecanja, susreta i smotri te za nagrade učenicima za postignute rezultate

Za poboljšanje školskog standarda u 2023. godini na području Garešnice predviđeno je 417 tisuća eura programom javnih potreba u obrazovanju na području grada. Tako je za redovnu djelatnost Osnovne škole Garešnica planirano 262 tisuće eura, a za redovnu djelatnosti OŠ Trnovitički Popovac 90 tisuća eura, a za sufinanciranje nabave obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola osigurat će se više od 46 tisuća eura, a za sufinanciranje troškova prijevoza učenika srednjih škola gotovo 13 tisuća eura.

Jednokratne potpore učenicima garešničke Srednje škole “August Šenoa” koji upišu program opće gimnazije isplaćivat će se i ove godine, a osigurat će i sredstva za sufinanciranje školskih natjecanja, susreta i smotri te za nagrade učenicima za postignute rezultate.

– Svrha gradskih ulaganja u obrazovanje je odgajati i obrazovati mlade ljude u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima s ciljem stvaranja društva znanja. Obrazovanje je izuzetno važno za razvoj svakog društva i samo se stalnim investiranjem u znanje može osigurati napredak zajednice – rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.