Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Projekt “Zaželi – Nikad nije kasno – faza 2” u Garešnici

Edukacija za računalnog operatera i gerontodomaćicu za 22 žene

Foto: GAREŠNICA
Ukupna je vrijednost projekta koji se provodio od 18. veljače prošle do 18. kolovoza ove godine 2,728.130 kuna

Ženama koje su bile zaposlene u sklopu projekta “Zaželi – Nikad nije kasno – faza 2” koji se provodio u Garešnici radi stjecanja novih znanja i vještina te povećanja zapošljivosti i bolje konkurentnosti na tržištu rada omogućena je edukacija.

Njih 22 odlučile su se educirati za računalnog operatera, dok je sedam žena odabralo edukaciju za gerontodomaćicu. Ukupna je vrijednost projekta koji se provodio od 18. veljače prošle do 18. kolovoza ove godine 2,728.130 kuna, a odobren je u okviru poziva na dodjelu bespovratnih poziva na dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” financiranog u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” Partneri su na projektu su bili Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar i Centar za socijalnu skrb Garešnica.

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija iznimno je zadovoljan provedbom projekta, što je i istaknuo na završnoj konferenciji projekta istaknuvši njegovu dvostruku vrijednost, a to su zapošljavanje i skrb o ljudima u potrebi.