Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivničkim učenicima stigla vrijedna donacija

Edukacijski roboti za osnovne škole

Foto: Grad Koprivnica
Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” donirana je scenska rasvjeta i dekori kojima će se još više upotpuniti kvaliteta glazbene i plesne produkcije koju škola provodi u svojim programima

Koprivničke osnovne škole prve u Hrvatskoj dobile su edukacijske robote RoboMaster S1 koji su opremljeni nizom senzora, kamerom, laserom i umjetnom inteligencijom.

Njemački RWE postao stopostotni vlasnik plinskih tvrtki Novac od prodaje plinskog biznisa Grad ulaže u gradnju nove škole

Modularni oblik kućišta i mogućnosti programiranja daju mu mnoge prednosti i kreativne načine učenja fizike i matematike, odnosno cijelog STEM područja. Koprivničke škole već provode programe robotike. Riječ je o donaciji Podravske banke ukupno vrijednoj 40.000 kuna. Osim robota, vrijedna pomagala u nastavi dobili su i Centar Podravsko sunce te Umjetnička škola Fortunat Pintarić. Donacije školama uručili su menadžeri Podravske banke Daniel Unger i Sanda Fuček Šanjić u prisutnosti gradonačelnika Mišela Jakšića i suradnika. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce dobio je tri didaktičke ploče za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju. Riječ je o senzoričkim pločama za zvučnu, vizualnu i dodirnu rehabilitaciju.

Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” donirana je scenska rasvjeta i dekori kojima će se još više upotpuniti kvaliteta glazbene i plesne produkcije koju škola provodi u svojim programima. Umjetnička škola će prostor bivše sinagoge koristiti kao koncertnu dvoranu za svoje produkcije, odnosno provođenje nastave.

Kako bi za probe, nastupe i produkcije u sinagogi imali sve uvjete, uz novopostavljeni pod i pozornicu nedostajala je scenska oprema.