Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Našice

Elementarne nepogode se događaju pa su nam potrebne ovakve vježbe

Nakon vježbe zaključeno je da su sve žurne službe s područja Grada Našica odlično obavile posao te da su sve zadaće uspješno izvršene
Foto: Našice
Cilj vježbe bila je provjera spremnosti operativnih snaga u slučaju olujnog nevremena čija je posljedica oštećenje krovišta i požar sportske dvorane OŠ kralja Tomislava Našice

Grad Našice ovih je dana bio nositelj terenske vježbe pod nazivom "NAŠICE 2023" koja se izvela 21. listopada u Osnovnoj školi kralja Tomislava. Cilj vježbe bila je provjera spremnosti operativnih snaga te unapređenje zajedničkog koordiniranja i reagiranja u slučaju izvanrednog događaja olujnog nevremena čija je posljedica oštećenje krovišta i pojava požara sportske dvorane OŠ kralja Tomislava Našice, evakuacija i zbrinjavanje ugroženih djelatnika i učenika.

Odlično obavljen posao

U terenskoj vježbi sudjelovali su JVP Našice, DVD Našice, MUP PU osječko-baranjska, PP Našice, Zavod za hitnu medicinu OBŽ, GD Crvenog križa Našice, HGSS Stanica Osijek, Našički park d.o.o., postrojba CZ opće namjene i povjerenici CZ Grada Našica, stožer civilne zaštite Grada Našica, Ravnateljstvo civilne zaštite, Našički park d.o.o., Područni ured CZ Osijek i djelatnici Osnovne škole kralja Tomislava Našice.

Nakon vježbe zaključeno je da su sve žurne službe s područja Grada Našica odlično obavile posao te da su sve zadaće uspješno izvršene.

Gradonačelnik Kašuba rekao je da je ovo potvrda činjenice da je su Našice siguran grad, ali i da u slučaju vremenskih nepogoda i ostalih situacija imamo žurne službe koje su uvijek spremne pomoći.

– Grad Našice danas je bio nositelj vježbe te je bilo lijepo vidjeti što zapravo znači sigurnost u gradu. Želim naglasiti da je grad Našice siguran grad, grad koji je i po statističkim i mjerljivim podacima jedan od najsigurnijih gradova u Republici Hrvatskoj. Nažalost, periodično nam se događaju elementarne nepogode, ali i neke nepredviđene situacije kada stanovništvo treba ove ustanove, udruge i društva koji su svojim današnjim vježbama pokazali visoku spremnost, vještinu i spretnost da nas građane čine sigurnima – rekao je gradonačelnik.

Silvana Pirić, ravnateljica službe za prevenciju i pripravnost Ravnateljstva Civilne zaštite – Područnog ureda Civilne zaštite Osijek, pohvalila je sve sudionike terenske vježbe istaknuvši kako je ona provedena sukladno procjenama rizika od velikih nesreća.

Učenici sudjelovali

– Odradili smo i pripremili vježbu civilne zaštite s temom olujnog nevremena, s unaprijed dogovorenim scenarijem vježbe te uklopili i koordinirali sve sudionike sustava civilne zaštite na području Grada Našica. Počevši od vatrogasnih postrojbi, PP Našice, preko Gradskog društva Crvenog križa Našice uključili smo u djelovanju i HGSS stanicu Osijek kao i dopunske snage u društvu Crvenog križa Našice, pa sve do komunalne službe koja sudjeluje i u stvarnim situacijama, odnosno na saniranju posljedica olujnog nevremena. Zahvaljujem učenicima i djelatnicima škole koji su sudjelovali i proveli svoju obavezu evakuacije iz školskog objekta – zaključila je ravnateljica Pirić.

jesencki sajam u Našicama NE PROPUSTITE Našički jesenski sajam stiže 28. i 29. listopada 2023. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju "Uskrsla Hrvatska" počast svim poginulim našičkim i hrvatskim braniteljima odali su prvo djeca, udovice i roditelji poginulih branitelja Našice Trojica branitelja dala su živote, a bolnica je radila u nemogućim uvjetima Centar za starije osobe POTPISAN UGOVOR U Našicama će se graditi Centar za starije osobe