Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Gosti dolaze i iz metropole

Etno selo Novo Čiče i ranč Kurilovec sve su popularniji za proslave na otvorenom

Ranč Kurilovec
Foto: Ranč Kurilovec
Prostrani rančevi i imanja sve su popularnije destinacije za proslavu krstitki, vjenčanja ili rođendana, a turopoljski kraj obiluje takvim mjestima

Krstitke, vjenčanja, rođendani... Bilo koja svečana prigoda da je u obitelji, nezamisliva je bez slavlja i fešte. Uvijek će se feštati u domu, ali u Velikoj Gorici sve su češće fešte na otvorenom. Srećom, divnih i prostranih imanja u turopoljskom kraju ne nedostaje... Izletišta, privatna mjesta ili ona koja koriste razne udruge mogu poslužiti za više namjena kada je riječ o proslavama. Osim što se za proslave na otvorenom Velikogoričani sve češće odlučuju, posebice kada su vremenske prilike, baš kao sada, na njihovoj strani, u velikogorički kraj pristižu i gosti iz metropole, ali i drugih krajeva Lijepe Naše.

Velika Gorica poduzetnici Podaci iz Fine Velikogorički poduzetnici četvrti po dobiti

Zabava uz domaće životinje

Među popularnijim imanjima svakako je Trumbetaš u Krušaku. Na imanju se nalaze dvije drvene kuće s uređenom okućnicom i terasom gdje se proslava krstitki, vjenčanja ili rođendana može održati u dnevnom ili noćnom najmu. U najam je uključeno sve što je potrebno za jednu proslavu, a sve što nedostaje jesu hrana i gosti koji će dati finalni pečat cijeloj atmosferi. S druge, pak, strane, rođendanske proslave najmlađih sve su češće u Etno naselju Novo Čiče.

– U današnje vrijeme kad djeca i mladi sve više vremena provode na računalima i uz televizore, jako malo vremena im ostane za druženje u prirodi. Zato je dobro što roditelji organiziraju na otvorenom barem proslavu njihovog najsretnijeg dana. Klinci se mogu zabaviti uz drveni vrtuljak, starinske igre poput skakanja u vreći, nošenja jaja u žlici, hodanja na štulama, bacanja potkove, povlačenja užeta i malog nogometa. Najčešće djeca uživaju kada upoznaju stalne stanovnike naselja, domaće životinje, a kroz sve ih vode naši animatori – kaže Stipo Duvnjak iz KUD-a Čiče.

Mladenke dolaze u starkama

Kada je riječ o vjenčanjima, sve je popularnije odredište ranč Kurilovec. Slave se tamo i rođendani, i momačke i djevojačke večeri, ali drvena kućica okružena konjima i cvjetnom livaadom ipak je savršno mjesto za sve popularnije “country” vjenčanja kojima su preplavljene društvene mreže.

– Posebnost vjenčanja na otvorenom je ležernost koja vlada. Ljudi nisu toliko opterećeni hoće li cijelu noć biti u kravati ili štiklama i sve je nekako opuštenije. Kod nas mladenke najčešće dolaze u starkama, a sve je krenulo nakon što smo prvu proslavu vjenčanja na ovom ranču imali supruga i ja. Gosti su nam se danima javljali kako im je bilo super jer su toplu noć proveli u dobrom društvu i s još boljom glazbom. Zajamčeno je čarobno feštanje pod zvijezdama, a ne u hladnoj sali s bijelim zidovima – rekao je Tomislav Stepanić, vlasnik ranča Kurilovec. Svi mladi koji se odluče stati na ludi kamen na kurilovečkom ranču, trebaju, kaže Stepanić, rezervirati termin barem godinu dana unaprijed.

informatičari osvojili medalje u Rusiji Olimpijada u Rusiji Mladi informatičari okitili se medaljama