Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Olimpijada u Rusiji

Mladi informatičari okitili se medaljama

informatičari osvojili medalje u Rusiji
Foto: Grad Velika Gorica
Na olimpijadi, koja se održavala od 26. srpnja do 1. kolovoza, sudjelovalo je osamdeset natjecatelja iz 21 europske zemlje

Osim one srebrne koja je zaludjela cijelu naciju, iz Rusije stiže još jedna medalja. Naime, na ponos i radost svih Velikogoričana na drugoj europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 26. srpnja do 1. kolovoza održala u Rusiji, mladi informatičar iz OŠ Eugena Kumičića, učenik sedmoga razreda Fran Babić osvojio je treće mjesto.

aeromiting Susret borbene eskadrile Engleske i Hrvatske Hrvatska nema tradiciju kao Engleska, ali ima sjajne pilote od kojih se uči

U konkurenciji od čak osamdeset natjecatelja iz 21 europske zemlje, hrvatski su se mladi informatičari uspjeli popeti na postolje. Naime, Fran je značajan rezultat u Innopolisu ostvario uz još dvojicu hrvatskih mladih informatičara koji su se okitili srebrnom medaljom, a riječ je o osmašima Patriku Paviću iz zagrebačke OŠ Ante Kovačića i Dorijanu Lendvaju iz OŠ Popovača. Osim učenika koji su se u domovinu vratili s medaljama, valja spomenuti i jako dobar nastup osmaša Bernarda Inkreta iz OŠ Rude kojemu je malo nedostajalo za dolazak do bronce.

Garešnica Garešnica Zlatni matematičar Tadej Petar Tukara na natjecanju u Rumunjskoj

– Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je njihova zasluga, ali svakako bismo istaknuli da su sva četiri učenika bili redovni polaznici svojih informatičkih udruga gdje su stekli mnoga znanja i iskustva – poručili su iz Hrvatskoga saveza informatičara.      

Oskar znanja Nagrade za znanje Velika je Gorica postala bogatija 
za sedam mladih oskarovaca