Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
usvojen proračun, 15 % više nego ove godine

Evo što će se sve raditi u Sisku sljedeće godine

1/5
Foto: Grad Sisak
"Od ostalih kapitalnih projekata iduće godine planiramo kupiti kuću Mueller, izgradnju Ulice Tina Ujevića, izgradnju komunalnog pristaništa, novi vrtić Sunce..."

Sisački će proračun u 2019. godini na raspolaganju imati 287,4 milijuna kuna, što je 15 posto nego ove godine, odlučili su većinom glasova gradski vijećnici.

Među planiranim prihodima je oko 63,5 milijuna kuna koji se očekuju za projekte iz europskih fondova, među kojima su odobreni projekti Centra kreativnih industrija kreativni inkubator Sisak te prenamjene Holandske kuće u Info centar industrijske baštine, gdje su radovi u tijeku. U Gradu planiraju i prilaznu cestu u Zvonimirovoj ulici financirati iz eu fondova, a ta bi cesta bila korisna i za sportsku dvoranu koja će se iduće godine graditi u istoj ulici, iz vlastitih prihoda, za što je predviđeno 15 milijuna kuna.

prilagođen svim skupinama korisnika Jedinstveni interpretacijski centar arheološke baštine uskoro u Sisku

"Od ostalih kapitalnih projekata iduće godine planiramo kupiti kuću Mueller, koja se naslanja na budući Info centar industrijske baštine, izgradnju Ulice Tina Ujevića, izgradnju komunalnog pristaništa, novi vrtić Sunce kojeg financira američka vojska, projektnu dokumentaciju za izgradnju dječjeg vrtića u Galdovu, dogradnju vrtića Bubamara,  poslovne objekte kuće Striegl i zgradu Gradskog muzeja Sisak te izgradnju još jednog bazena s toboganom  u kompleksu bazena Caprag" – rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

S obzirom na najavljeno financiranje udžbenika za osnovne škole iz državnog proračuna, amandmanima je 3,3 milijuna kuna previđenih za tu svrhu prebačeno na druge stavke poput povećanja naknada za novorođenčad s 2000 na 3000 kuna, dodatnih 200.000 kuna za prehranu osnovnoškolaca i vrtićaraca, itd.

Dio tih prijedloga predložili su i sami građani putem aplikacije "moj proračun", a gdje su i sami mogli oblikovati proračun po svojoj volji.

Županijska komora Sisak “Ništa se nije promijenilo...” Sisačka županija ima najveću stopu nezaposlenosti u RH