Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Suradnja studijskih programa Veleučilišta s pravom javnosti Baltazar

Festival kulture i komunikacija u Vršilnici u Novim dvorima

1/2
Foto: Zaprešić
Organizatori najavljuju i koncert Mateja Meštrovića, jednog od najvažnijih suvremenih pijanista i skladatelja

U Novim dvorima u Zaprešiću 4. lipnja održat će se Festival kulture i komunikacija, rezultat suradnje studijskih programa Komunikacijski menadžment i Menadžment u kulturi i kulturnom turizmu Veleučilišta s pravom javnosti Baltazar Zaprešić. Festival, kažu organizatori, slavi umjetničku kreativnost i akademsku izvrsnost i na jedno mjesto dovodi stručnjake iz područja kulture i komunikacija.

Medijski klinč

Zaprešićka Vršilnica, stari objekt za preradu žita iz vremena bana Jelačića, postao je višenamjenski centar koji posljednjih godina ugošćuje različite manifestacije poput izložaba, koncerata i konferencija. Ovaj će put u organizaciji Veleučilišta Baltazar, odnosno studijskih programa Komunikacijski menadžment i Menadžment u kulturi i kulturnom turizmu, Vršilnica postati centar umjetničke 
kreativnosti i akademske izvrsnosti zahvaljujući interdisciplinarnom programu koji spaja kulturu, umjetnost, komunikaciju i obrazovanje.

Zabavno-edukativni festival za studentsku i širu publiku nudi nekoliko različitih tribina – “Komunikacijski menadžment – obrazovanje 
i perspektive na tržištu rada”, “Od trenda do brenda”, “Medijski klinč”, “Čemu služe festivali” te “Je li umjetnik gladan”...  Među brojnim imenima koja sudjeluju na tribinama naći će se i Vedran Meniga, Matko Burić, Igor Bergam, Marina Poklepović Kostelac, Gabrijela Kišiček, Marina Banožić, Alen Kekić, Igor Mladinović, Petra Despot Domljanović.

Bit će tu i brojna druga poznata lica iz svijeta medija poput Andrije Jarka, Eme Branice, Ivane Tomić, Ane Raić Knežević i Aleksandra Musića.

Uz tribine, predviđene su i brojne radionice, namijenjene prije svega studentima i mladima, poput radionice fotografije “Šire od objektiva” koju će održati Inia Herenčić te radionice “Culture shock”. Održat će se i street art radionica “Umjetnost kroz boje grafita” koju će voditi Ivo Kosanović Smack i Vladimir Tomić  Mosk te radionica “Comment, share, like!” Brite Bobetić.

Glazbeni program

Za sve posjetitelje pripremljen je bogat glazbeni program kojim će festival završiti. Organizatori najavljuju i koncert Mateja 
Meštrovića, jednog od najvažnijih suvremenih pijanista i skladatelja i njegova sastava Expresto, koji čine pijanistica Kristina 
Bjelopavlović Cesar i bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar. Nakon Meštrovića i Expresta, slijedi koncert poznatog splitskog benda The Beat Fleet (TBF). Nakon  njihova koncerta, oni neumorni moći će nastaviti uživati u glazbi DJ dvojca Mrle & Yurina, dok će tijekom dana imati mogućnost uživati u glazbi DJ-a Vedrana Petrušića. Ulaz na koncerte kao i na sve tribine slobodan je.