Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VRHUNAC 29. LISTOPADA

Festival šunke, vina, rakije i kulena

Foto: Grad Vinkovci
– Malo smo se odmaknuli od pandemije, pa se nadam da će treći festival biti bolji i uspješniji od prethodnih. Odaziv je i više nego dobar – rekao je Zvonimir Liščić, organizator manifestacije

Treću godinu zaredom u Vinkovcima će se održati Festival šunke, vina, rakije i kulena. Ova slavonska priča već traje, a njezin vrhunac bit će 29. listopada kada je na rasporedu proglašenje najboljih.

Organizator manifestacije Zvonimir Liščić, koji je i predsjednik Vinkovačkih šokačkih rodova, rekao je kako očekuje da odaziv biti veći nego ikada.

– Malo smo se odmaknuli od pandemije, pa se nadam da će treći festival biti bolji i uspješniji od prethodnih. Odaziv je i više nego dobar. Ocjenjivanje uzoraka vršit će ljudi iz struke, odnosno oni  kojima je to posao – rekao je Liščić.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je da je riječ o mladoj manifestaciji, ali je ona dobro prihvaćena te doprinosi turističkoj ponudi grada. 

– Ona doprinosi našoj želji da Vinkovci imaju puno dobrih i kvalitetnih manifestacija kojima promičemo naš kraj, a u sklopu toga gastronomiju i sve ono što imamo za ponuditi. Uz naše četiri delicije na najbolji način ćemo predstaviti Slavoniju i Vinkovce – rekao je Bosančić.

Iz Turističke zajednice Vinkovci najavljuju da će se svi sugrađani u subotu 30. listopada u pješačkoj zoni imati prilike degustirati proizvode, a za zabavu bit će zadužen TS Đeram. Također, moći će se kupiti neki tradicijski proizvodi.

Iz TZ-a pozvali su građane da dođu u što većem broju i uvjere se da je ovo festival koji treba posjetiti i razvijati.