Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Filmovi o snažnim ženama i njihovim izazovima u suvremenom društvu

Želnijalni dani u riječkom Art-kinu

Art kino Rijeka
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Filmovi Martina Scorsesea počinju se prikazivati srijedama od 13. ožujka s 'Dobrim momcima'

 Art-kino u Rijeci pridružuje se obilježavanju Međunarodnog dana žena programom Ženijalni dani s filmovima o snažnim ženama i njihovim izazovima u suvremenom društvu, a tijekom ožujka se pokreće ciklus filmova Martina Scorsesea. Na kraju mjeseca kino izlazi izvan dvorane na obližnje parkiralište gdje će se prigodno prikazati film "Američki grafiti", najavljeno je iz Art-kina.

Semafori za pješake u Adamićevoj od sada nose suknje zanimljiv projekt u rijeci Semafori za pješake u Adamićevoj od sada nose suknje

Na programu Ženijalnih dana, koji se priređuju petu godinu za redom, od 8. do 10. ožujka, su filmovi "Halla ide u rat" redateljice Benedikt Erlingson te dva domaća filma "Lada Kamenski" u režiji Sare Hribar i Marka Šantića te "Dom" Darija Pleića.

Ubrzo nakon Ženijalnih dana, 12. ožujka, počinje prikazivanje još jednog filma o snažnoj ženi, "Voljeni" brazilskog redatelja Gustava Pizzija, ode o majkama iz radničke klase. Od novih filmova u programu za ožujak Art-kino izdvaja horor "Mi" Jordana Peelea s Lupitom Nyong'o i Winstonom Dukeom u glavnim ulogama.

Filmovi Martina Scorsesea, počinju se prikazivati srijedama od 13. ožujka s "Dobrim momcima". Sljedećih tjedana prikazat će se još šest njegovih klasika.

U sklopu Dana frankofonije od 18. do 20. ožujka prikazuju se dokumentarni film "Biti i imati" o učiteljima na kraju svog radnog vijeka koji se prisjećaju bogatog i osebujnog iskustva rada u školstvu, zatim igrani film "Veliki umovi" o nemilosrdnom učitelju francuskog jezika koji zbog nepromišljene oklade prihvaća posao u školi jednog problematičnog pariškog predgrađa te, naposljetku, drama "Hayat", koja prati priču autobusa s dvadesetak putnika na putu od Tangiera do Agadira. 

RIJEKA KULTURA Mjuzikl 'Sunset Boulevard' izvest će se prvi put u Hrvatskoj u riječkome HNK