Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
KULTURA

Mjuzikl 'Sunset Boulevard' izvest će se prvi put u Hrvatskoj u riječkome HNK

RIJEKA
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević kazao je da su odabrali ovaj mjuzikl ponukani željama gledatelja. Radi se o svjetskom naslovu koji se dokazao na najvažnijim scenama, od West Enda do Broadwaya

Mjuzikl Andrewa Lloyda Webera 'Sunset Boulevard' premijerno će se u režiji Renate Carole Gatice i pod dirigiranjem Igora Vlajnića izvesti u HNK Ivana pl. Zajca 8. veljače, a to je ujedno prva izvedba ovog mjuzikla u Hrvatskoj.

U glavnoj ulozi Norme Desmond u premijernoj izvedbi nastupit će Olivera Baljak, u ulozi Joea Gillisa Damir Kedžo, a u ostalim ulogama su Leonora Surian Popov, Bruno Nacinovich, Nikola Nedić, Aleksandar Cvjetković i drugi. Na sceni će biti i članovi riječkoga Baleta, zbora Opere te je ukupno izvođača oko 150.

Riječki Korzo Do početka 2020. Snimat će se serijal "Fiume crno - crveno Rijeka"

Koreografkinja je Tihana Strmečki, scenografi su Dalibor Laginja i Paola Lugarić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.

Dirigent Igor Vlajnić odabrao je ovaj naslov i predložio ga za izvedbu te je preveo i prepjevao tekst na hrvatski jezik.

- Naša ideja pri postavljanju bila je maksimalno iskoristiti vlastite snage, pokazati da Rijeka ima mogućnosti izvesti ovako veliko djelo - kazao je Vlajnić.

Projekt 'kulTura' u Jastrebarskom Turizam Predstavljen EU projekt 'kulTura' vrijedan 1,3 milijuna eura

Redateljica Renata Carola Gatica ustvrdila je da je ovaj mjuzikl visokog dramskog naboja te je važna psihološka razrada likova i njihovi odnosi.

- Tu su smijeh, suze i ubojstvo, veliki raspon emocija, a to je ono o čemu svaki redatelj može sanjati. Uključili smo sva četiri umjetnička ansambla HNK, potencirajući naše vrline u izvedbi - rekla je redateljica.

Ovaj mjuzikl Lloyd Weber napisao je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća po istoimenom filmu Billyja Wildera iz 1950. godine. Premijerno je izveden 1993. godine u londonskom West Endu. Već sljedeće godine je postavljen na Broadwayu, gdje je ulogu Norme igrala Glen Close te je prve godine osvojio sedam nagrada Tony i naklonost publike.