Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Turizam

Predstavljen EU projekt 'kulTura' vrijedan 1,3 milijuna eura

Projekt 'kulTura' u Jastrebarskom
Foto: Grad Jastrebarsko
Glavna turistička atrakcija koja će biti izgrađena kroz ovaj projekt je turističko informativni centar za posjetitelje u Jastrebarskom

Predstavljen je prekogranični turistički proizvod u suradnji s općinom Črnomelj, a na press konferenciji sudjelovali su partneri projekta koji je ovom prilikom predstavljen i široj slovenskoj i hrvatskoj javnosti.

Grad Jastrebarsko u suradnji s Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog predstavio je aktivnosti koje će se provesti kroz projekt Interreg, KulTura, a glavna turistička atrakcija koja će biti izgrađena kroz ovaj projekt je turističko informativni centar za posjetitelje u Jastrebarskom, izvijestili su iz Grada.

Info centar u gradu će povećati profesionalizaciju turizma, bolju kvalitetu usluga te mogućnost predstavljanja prekograničnog nasljeđa i proizvoda Črnomlja. Također će se izgraditi paviljon u perivoju dvorca Erdody s ciljem revitalizacije dvorca. Ovaj projekt privući će prve posjetitelje proizvoda kulTura u Jastrebarsko i Črnomelj.

Istovremeno želi se stvoriti nacionalno okruženje i tržištite osvijestiti o Jastrebarskom, Črnomlju i drugim malim gradovima duž granice kao gradovima s turističkom ambicijom i perspektivom. Stjecanje atraktivnog prekograničnog turističkog proizvoda trebalo bi privući posjetitelje u Jastrebarsko, impresionirati ih te ih zadržati u gradu barem 2-3 sata. Trenutno samo središte grada i dvorac nisu stvarni prozvodi zbog čega je Jastrebarsko kao turististička destinacija samo tranzitna destinacija mnogim turista kroz ljetne mjesece prema Jadranu. Ovaj projekt Jastrebarsko će učiniti i prvim gradom u Hrvatskoj s titulom prijatelja turistima s posebnim potrebama.

Partneri ovog projekta ukupne vrijednosti 1.316.243 eura, od čega je čak 85% novčanih sredstava osigurano od strane Europske Unije, su: Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Općina Črnomelj, Razvojno informacijski centar Bela Krajina, Univerza v Ljubljani te Libertas međunarodno sveučilište, a vodeći partner je Grad Jastrebarsko.

otpad gospodarenje otpadom Jaski odobrena dva EU projekta vrijedna 1,5 milijuna kuna