Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
POTPISIVANJE UGOVORA

Financirat će se 94 programa 66 udruga

Foto: Branimir Bradarić
Ukupno je za tu namjenu osigurano 680 tisuća kuna

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić potpisao je ugovore s predstavnicima udruga kojima su raspoređena financijska sredstva temeljem javnog poziva za programe u kulturi i tehničkoj kulturi za 2020. godinu.

PONOS VINKOVACA HNK Cibalia obilježila 101 godinu postojanja

Ukupno je za ovu namjenu osigurano 680 tisuća kuna, svota koja je raspoređena za 94 programa 66 udruga s područja grada.

Tom prilikom Bosančić je rekao kako je želja gradskih vlasti da se do kraja godine realizira većina programa koje su udruge planirale.

– Sukladno okolnostima, financijski ćemo pratiti programe. Dosta smo vremena izgubili i dio programa se možda i neće realizirati, ali je važno da do kraja godine pokušamo što više vratiti normalom životu, a to znači da udruge svojim aktivnostima i dalje obogaćuju život Vinkovčana – rekao je Bosančić dodajući kako je epidemija koronavirusa poremetila život građana i rad udruga.

Kazao je i kako je zbog svega kroz što su prošli u protekla dva mjeseca pred udrugama postupno aktiviranje rada u skladu s mjerama i preporukama koje je donio HZJZ i koje su i dalje na snazi.

Pročelnica za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić kazala je kako su gradske vlasti cijelo vrijeme bili u kontaktu s predstavnicima udruga te da je temeljem toga i donesena odluka o raspodjeli sredstava sukladno aktualnim okolnostima.

Unatoč krizi realizacija se projekata nastavlja Sagradit će se pet dječjih igrališta, nastavlja se gradnja knjižnice, traju radovi na Aglomeraciji

– Sigurno je da zbog svega ovoga trpe i udruge pa su tri i odustale od proračunskih sredstava jer neće moći izvesti programe koje su planirali i prijavili na natječaj. Tako od ukupno 69 prijavljenih udruga sada imamo njih 66, i to 44 udruge u kulturi i 22 udruge u tehničkoj kulturi, s ukupno 94 programa koja ćemo financirati do kraja godine – pojasnila je Liščić Drmić.