Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Unatoč krizi realizacija se projekata nastavlja

Sagradit će se pet dječjih igrališta, nastavlja se gradnja knjižnice, traju radovi na Aglomeraciji

1/4
Foto: Branimir Bradarić
Trenutačno se radovi provode na više lokacija na području grada. Radi se nešto slabijim intenzitetom zbog situacije u vezi s pandemijom koronavirusa i napora da se ublaže posljedice

Epidemija koronavirusa umnogome nam je svima promijenila svakodnevni život, a pri tome zaustavila uobičajeni ritam na neko vrijeme. Međutim, niz projekata i radova i dalje se odvija što se vidi i na terenu. Trenutačno su u Vinkovcima radovi u tijeku na više lokacija čija će realizacija pridonijeti dodatnoj kvaliteti života.

Pozitivne priče pojedinaca i institucija iz Vinkovaca u vrijeme epidemije koronavirusa Izrađuju zaštitne vizire, pokrenuli online vrtić, prikazuju predstave...

Malo će se usporiti realizacija

– Epidemija je zaista puno toga promijenila u svakodnevnom životu, ali koliko god to sve utječe na nas, mi se maksimalno trudimo da se započeti projekti i radovi nastave. Radi se na više lokacija, a u isto vrijeme je puno toga i u pripremi. Sigurno je kako će sve ovo neke stvari malo usporiti, ali ćemo s kapitalnim projektima zasigurno nastaviti istim tempom. Sigurno je kako od niti jednoga projekta ne odustajemo – kaže gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Potvrdio je to i gradski pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Dalibor Šandrk napominjući kako se trenutačno radovi provode na više lokacija na području grada. Radi se s nešto slabijim intenzitetom zbog svih događanja u vezi s pandemijom koronavirusa i napora da se ublaže posljedice. Ističe i kako je s obzirom na aktualnu situaciju teško točno reći kako će u konačnici izgledati realizacija gradskog programa izgradnje komunalne infrastrukture.

– Sada mogu najaviti da ćemo sagraditi pet planiranih dječjih igrališta i nadam se da će se djeca moći igrati na njima kada prođe ova zabrana korištenja dječjih igrališta. Što se ostaloga tiče ne bih ništa posebno najavljivao jer imamo puno planova, ali sve ovisi o financijskim sredstvima i o tome koliko će se ova situacija odraziti na naš proračun – rekao je Šandrk.

Đurđevac nastavlja s radovima Započeli radovi na izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni A-sjever

Dodaje i kako se radi na rekonstrukciji pješačke staze i Ulici Alojzija Stepinca kao i na izgradnji kružnog toka na spoju ulica Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Radi se i na izgradnji nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci koja će biti na staroj lokaciji u Zvonimirovoj ulici. Isto tako i dalje se provode radovi na nadvožnjaku Borinci. Samo vrijednost ova dva kapitalna projekta iznosi oko 120 milijuna kuna. Osim ovih radova, u tijeku su i započeti veliki projekti, ali su radovi nešto smanjenoga intenziteta.

Nema stajanja

Gradnja nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci ide u okviru programa Upravnog odjela za kulturu i turizam, a vrijedna je 47,6 milijuna kuna, dok je gradnja nadvožnjaka Borinci, projekt vrijedan više od 72 milijuna kuna, čiji je nositelj Grad Vinkovci. U tijeku su radovi u naselju Kanovci gdje se radi na uređenju malog trga s Domovinskim križem kao i na uređenju pristupa crkvi Sv. Vinka Pallotija.

Bogata turistička ponuda Vinkovci iz godine u godinu bilježe sve bolje turističke rezultate

Nisu stali ni radovi na projektu “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna” u vrijednosti oko 384 milijuna kuna, a koji provodi Vinkovački vodovod i kanalizacija.