Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Đurđevac nastavlja s radovima

Započeli radovi na izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni A-sjever

Foto: Grad Đurđevac
U prvoj se fazi rade podzemni radovi, odnosno povlačenje infrastrukture, plin, kanalizacija, voda i jedan dio struje, a na gradilištu će biti do 10-ak ljudi

Na prostoru Poslovne zone A-sjever u Đurđevcu izvođač radova uveden je u posao. Poslovna zona nalazi se na izlazu iz Đurđevca u smjeru Virovitice uz državnu cestu D2, a vrijednost projekta je gotovo 11 milijuna kuna od kojih nešto malo manje od 9 milijuna kuna sufinancira Europska unija.

Đurđevac Obavijest korisnicima: očitajte plinomjer i javite stanje u Komunalije-Plin

Gradnjom ukupno 7475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

– Unatoč situaciji koja je trenutačno u Hrvatskoj, ne stajemo s infrastrukturnim projektima. Zahvaljujem se domaćoj tvrtki Bistra koja je izvođač radova koja je uspješno organizirala početak radova. Osim Bistre, radit će i ostale domaće tvrtke jer je velika količina komunalne infrastrukture koja će se raditi u ovom projektu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Istaknuo je da je projekt financiran većinom iz sredstva EU, dodavši da provedba europskih projekata nije upitna.

– Nužno je održati građevinsku aktivnost i dati poticaje gospodarstvu kako bismo svi skupa preživjeli ovo razdoblje – rekao je gradonačelnik te je dodao da su sva gradilišta aktivna te da u Gradu Đurđevcu radovi ne staju, a pri tome se poštuju sve propisane mjere zaštite.

Krešimir Habijanec, direktor Bistre d.o.o. Đurđevac naglasio je da građevinski sektor još uvijek nije stao.

– Onaj dio posla koji se može raditi, taj će se i izvoditi. Radnici su upoznati sa svim uputama i moraju se pridržavati svih mjera zaštite na radu. S obzirom na to da je ovo veliki otvoreni prostor, neki će se radovi moći raditi. Hoće li se moći svi raditi to još ne mogu sa sigurnošću kazati – istaknuo je Habijanec. Rekao je se u prvoj fazi rade podzemni radovi, odnosno povlačenje infrastrukture, plin, kanalizacija, voda i jedan dio struje. Dodao je da će na gradilištu biti do 10-ak ljudi.

Početna konferencija Opremit će se 59 poduzetničkih zona diljem Hrvatske

- Za sada kompletna naša firma radi normalno i nadam se da će to tako i ostati – zaključio je Habijanec.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik istaknuo je da će najveći gubitnik u cijeloj situaciji vezanoj uz koronavirus, biti gospodarstvo.

– Sve je krenulo od mikro i malih poduzeća, ono što je zadnja crta obrane je građevina. Sve ono što je planirano da se povuče iz fondova EU, mora biti realizirano. Ako dođe do zastoja u građevinskim radovima, tada kreće niz crnih scenarija za kooperante i ostalo gospodarstvo – zaključio je Lacković.