Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Početna konferencija

Opremit će se 59 poduzetničkih zona diljem Hrvatske

Foto: Grad Čakovec
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta osiguralo je za gradnju u Čakovcu 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava, što je 80 posto ukupne vrijednosti projekta teškog 12,4 milijuna kuna

U Čakovcu je održana početna konferencija projekta "Izgradnja osnovne zajedničke infrastrukture u Poslovnom parku Međimurje, na dijelu Gospodarske zone Istok - sjeverni dio u Čakovcu". Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta osiguralo je 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava, 80 posto ukupne vrijednosti projekta teškog 12,4 milijuna kuna.

Otvorenje rekonstruirane zgrade vrtića Projekt je ukupne vrijednosti 2,1 milijun kuna U Ivanovcu svečano otvorena rekonstruirana zgrada dječjeg vrtića

Osigurat će se 18 parcela za ulagače, a interesa, prema riječima gradonačelnika Stjepana Kovača, ima. Grad Čakovec dobio je najveću moguću potporu Ministarstva, a plan je da komunalna infrastruktura u zoni bude dovršena do kraja ove godine.

- Grad Čakovec trenutačno je veliko gradilište, gradi se mnoštvo novih stanova, ali i novi trgovački i proizvodni prostori. U planu su daljnja ulaganja u javnu infrastrukturu, a novouređena zona sigurno će privući nove gospodarstvenike što će rezultirati daljnjem povećanjem broja radnih mjesta – rekao je Kovač.

Ministar Darko Horvat istaknuo je da Ministarstvo kreće u opremanje 59 poduzetničkih zona diljem Hrvatske, od čega se četiri nalaze u Međimurskoj županiji.

ZRINSKA GARDA ČAKOVEC Novi član i gradonačelnik Vukovara

- Uz odgovornost države, u osiguranju financijskih izvora velika odgovornost je i na lokalnoj samoupravi koja ima glavnu ingerenciju u privlačenju i dopuštanju dolaska poduzetnika na svoje prostore - naglasio je ministar Horvat.