Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
ZRINSKA GARDA ČAKOVEC

Novi član i gradonačelnik Vukovara

Foto: Međimurska županija
Prisega gardista povijesne postrojbe Leona Gudlina iz Pribislavca

Zrinska garda Čakovec dobila je novog člana. Za gardista te povijesne postrojbe prisegnuo je Leon Gudlin iz Pribislavca. Tekst prisege pročitao je predsjednik Zrinske garde Đuro Bel, a sablju je novom gardistu predao nadzapovjednik i član Predsjedništva Alojzije Šestan.

Strukovna zanimanja postaju sve zanimljivija mladima jer nude brzo zaposlenje, a i plaće polagano rastu Obrazovanje Tehnička škola Čakovec novi je centar kompetentnosti

Obred je obavljen pred počasnim predsjednikom Alojzijem Sobočancem, dopredsjednicima Josipom Zorčecom i Mihaelom Štebihom, predsjednikom Skupštine Draženom Berkopićem i zapovjednikom Davorom Bratkovićem.

Simboličnim obredom pranja ruku i polaganja dlanova nad plamen svijeća između prekriženih sablji dvojice dozapovjednika, u redove te zajednice primljena su 23 civilna člana, među kojima su i akademik Josip Madić te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Značke im je uručila kuma Zrinske garde Bernarda Cecelja.

komarci hladno zamagljivanje Bioinstitut Čakovec u akciji protiv komaraca

– U Međimurju se najviše hvalimo i ponosimo vrijednošću naših ljudi, a naš je zadatak čuvati međimurske vrijednosti i identitet. Pismo "Moje drago serce" nije slučajno proglašeno jednim od najljepših tekstova u svijetu. Dogodilo se to zato što je pisano u vrlo emotivnim trenucima, a u tim se emocijama može prepoznati hrvatski narod. Pred nama je 400. godišnjica rođenja Nikole Zrinskog Čakovečkog i taj ćemo događaj obilježavati tijekom cijele 2020. godine – rekao je župan Matija Posavec.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je da baštine iste vrijednosti koje se mogu iščitati u oproštajnom pismu Petra Zrinskog supruzi Ani Katarini.

Županija i Dom zdravlja ostvarili ukupno 61 milijun kuna investicija U Čakovec stigla tri nova sanitetska vozila

– Te se vrijednosti mogu svrstati u najveće vrline koje čovjek može imati i dužni smo baštiniti ih zbog hrvatske prošlosti, ali i budućnosti - kazao je.

Činu pristupanja novih članova nazočili su i gosti iz susjedne Mađarske, dogradonačelnik Sigeta Zoltan Varga i predstavnici prijateljskih povijesnih postrojbi iz Sigeta i Murakeresztura.