Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
REKONSTRUKCIJA I REVITALIZACIJA

Kreće opremanje Riznice Međimurja u Starom gradu

1/2
Foto: Međimurska županija
Projekt vrijedan 40,802.742 kuna sufinanciran je iz EU fonda za regionalni razvoj s čak 85 posto

Suvremeni muzej nematerijalne baštine "Riznica Međimurja", koji će biti otvoren u svibnju, opremit će se inovativnim digitalnim prikazima, hiperrealističnim skulpturama povijesnih likova i replikama oružja.

POSJETIO DRŽAVNI VRH Nova zgrada pedijatrije Doma zdravlja omogućava bolju zdravstvenu zaštitu najmlađih pacijenata

Opremanje muzeja većim dijelom povjereno međimurskim tvrtkama i umjetnicima. Ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan je sa županom Matijom Posavcem i izvođačima potpisala ugovore o opremanju muzeja vrijedne 3,556.755 kuna.

– Nakon dvije godine opsežnog rada na građevinskoj obnovi fortifikacije koju smo priveli kraju, slijedi opremanje unutarnjeg prostora novog muzeja – rekla je. Bit će jedan od rijetkih prilagođenih osobama s invaliditetom, a posebice slijepim i slabovidnim osobama. Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine najvredniji je i financijski najteži projekt ulaganja u kulturnu baštinu ikada na području Županije.

– Novi muzej dostojno će obogatiti ponudu naše županije i pozicionirati Međimurje kao nezaobilaznu kulturno-turističku destinaciju – rekao je župan. Projekt je vrijedan 40.802.742 kuna i sufinanciran je 85% iz EU fondova.