Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
ZAVRŠILA ENERGETSKA OBNOVA GRADITELJSKE ŠKOLE ČAKOVEC

Ušteda na energentima više od 50 posto

Foto: Međimurska županija
U školi koju pohađa 545 učenika i zapošljava 127 djelatnika rekonstruirana je kotlovnica i sva postojeća zamijenjena je LED rasvjetom

Nakon što je u travnju potpisan ugovor za energetsku obnovu Graditeljske škole Čakovec u vrijednosti od 7,973.928 kuna, ovih dana održana je i završna konferencija na kojoj je javnosti predstavljen projekt.

Vajda budućim mesarima daje 1000 kuna stipendije, udžbenike i naknadu za praksu Povezivanje obrazovnog i realnog sektora Vajda budućim mesarima daje 1000 kuna stipendije, udžbenike i naknadu za praksu

– Graditeljska škola Čakovec iduće će godine obilježiti šezdeset godina svoga postojanja i sretni smo što smo ususret velikoj obljetnici, nakon energetske obnove Učeničkog doma i radionica, dobili prekrasno vanjsko izdanje škole koja je obnovljena nakon gotovo pedesetak godina. Već desetljećima radimo na obrazovanju vrsnih graditelja, a građevina ponovno zauzima poziciju dominantne djelatnosti u Međimurju što našoj školi, naših 545 učenika i 127 djelatnika daje još veće značenja – rekao je v. d. ravnatelja Graditeljske škole Damir Srnec, zahvalivši Međimurskoj županiji na pomoći.

VRTIĆ DJEČJA MAŠTA DOBIO NOVU ZGRADU I PRIZNANJE ZA RAD S MALIŠANIMA Prva europska točka za rad s darovitima

Direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić podsjetio je da su radovi energetske obnove započeli u travnju i da su završeni u rekordnom roku, unatoč svim preprekama. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju vanjske ovojnice, vanjskih zidova, ravnog krova i poda te ugradnju nove vanjske stolarije. Rekonstruirana je kotlovnica, zamijenjena sva postojeća LED rasvjetom, a zahvaljujući radovima i energetskoj obnovi, Graditeljska škola će imati godišnju uštedu energije preko 50 posto. Župan Matija Posavec rekao je da je riječ o jednoj od najvećih strukovnih škola u Hrvatskoj.

– U ovom investicijskom ciklusu obnovljeno je još šest međimurskih škola, no to je samo dio ulaganja u obrazovanje – rekao je župan.