Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
VRTIĆ DJEČJA MAŠTA DOBIO NOVU ZGRADU I PRIZNANJE ZA RAD S MALIŠANIMA

Prva europska točka za rad s darovitima

Foto: Međimurska županija
Ravnateljica Grozdana Žagar rekla je da je novi objekt kruna njihova 26-godišnjeg rada, a župan Matija Posavec vjeruje da to neće biti jedini vrtić – europska točka u Međimurskoj županiji

U Čakovcu je otvoren novi objekt Dječjeg vrtića “Dječja mašta” s oko 750 četvornih metara uređenog prostora. Uz igraonice za djecu sa zasebnim izlazima na terase i dvorište, izgrađena je i polivalentna dvorana te klimatizirane prostorije, a u vrtiću je postavljena i specijalizirana didaktika i oprema.

METALSKA JEZGRA ČAKOVEC Prva znanstvena ustanova kojoj je osnivač jedna županija?

Vrtić “Dječja mašta” djeluje već 26 godina u Međimurskoj županiji. – Tijekom niza godina djelovanja profilirali smo se u sveobuhvatan centar za razvoj, odgoj i obrazovanje naših najmlađih. Ovaj objekt je kruna našeg rada te našim korisnicima možemo pružiti viši standard i veću kvalitetu rada po najvišim sigurnosnim i pedagoškim standardima – rekla je ravnateljica Grozdana Žagar. Prilikom gradnje primijenjen je princip modularne gradnje uz korištenje posebnih materijala poput ograde od reciklirane plastike. Vrtić je od 2013. godine uključen u međunarodni program "Ekoškole" i dobitnik je zelene zastave i certifikata International Eco-schools. Uz 350 kvadrata unutarnjih prostora, vrtić ima i 700 četvornih metara vanjskih prostora namijenjenih isključivo djeci, kako bi mogli boraviti na svježem zraku u svim vremenskim uvjetima.

– Svako ulaganje u dječje vrtiće i predškolske ustanove je benefit za lokalnu zajednicu i podizanje kvalitete života naše sredine. Dodana vrijednost ovog projekta jest činjenica što je ovo jedini vrtić u Međimurju koji je postao europska točka za darovite na području predškolskog odgoja, no naš cilj je da to ne bude i jedini takav vrtić na području županije – rekao je župan Matija Posavec.