Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
METALSKA JEZGRA ČAKOVEC

Prva znanstvena ustanova kojoj je osnivač jedna županija?

1/2
Foto: Međimurska županija
Projekt je sufinanciran u iznosu od 31,290.223 kune, a provodi se do 1. studenoga 2020.

Potpisan je ugovor o nabavi uredske opreme i namještaja za Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec. Nakon provedenog postupka javne nabave uredske opreme i namještaja, odabrano je poduzeće Novi godovi iz Čakovca. Direktor Branko Habuš potpisao je ugovor sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem. Projekt je sufinanciran u iznosu od 31,290.223 kune, a provodi se do 1. studenoga 2020. Nositelj je Međimurska županija, REDEA i TICM su operativna tijela u provedbi projekta, a partneri su Tehnički fakultet Rijeka, FOI Varaždin i Međimursko veleučilište.

ŽUPANIJA RASPISUJE JAVNI POZIV Poduzetnicima su ove godine na raspolaganju čak dva milijuna kuna

Ukupna cijena uredske opreme i namještaja iznosi 363.367 kuna s PDV-om – rekao je ravnatelj Razvojno-edukacijskog centra Mario Šercer. Župan Matija Posavec, koji je nedavno obišao radove na samom razvojno edukacijskom centru Metalska jezgra, najavio je buduće planove.

– Do kraja projekta završit će se s nabavom videonadzora i opreme za IoT laboratorij. Radovi će biti završeni tijekom ljeta, a potom će se on u potpunosti opremiti. Vizija je da Metalska jezgra Čakovec ishodi dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti i da bude prva znanstvena ustanova u Hrvatskoj čiji je osnivač Županija – rekao je Posavec koji je najavio da će službeno otvorenje biti u listopadu 2020.