Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Povezivanje obrazovnog i realnog sektora

Vajda budućim mesarima daje 1000 kuna stipendije, udžbenike i naknadu za praksu

Vajda budućim mesarima daje 1000 kuna stipendije, udžbenike i naknadu za praksu
Foto: Ivica Beti
Naknada za rad tijekom prakse iznosi devet kuna po satu, a za rad tijekom školskih praznika do 34 kune po satu, pa učenik u prosjeku može tijekom deset mjeseci u jednoj godini školovanja dobiti i do 2500 kuna mjesečno.

Mesna industrija Vajda iz Čakovca, dio grupe Pivac, podijelila je jučer besplatne udžbenike učenicima Srednje škole Prelog koji se školuju za mesare. Prije tri godine za to su deficitarno zanimanje bila upisana samo trojica učenika, a danas ih je već 15.

Stipendiranje deficitarnih zanimanja Srednjoškolcima na praksi za mesara u Vajdi plaća 3000 kuna

Učenike tijekom školovanja čeka i mjesečna stipendija od 1000 kuna, uz koju dobivaju i naknadu za rad na praksi i rad tijekom školskih praznika, besplatan topli obrok i poklon-pakete za Uskrs i Božić.

Naknada za rad tijekom prakse iznosi devet kuna po satu, a za rad tijekom školskih praznika do 34 kune po satu, pa učenik u prosjeku može tijekom deset mjeseci u jednoj godini školovanja dobiti i do 2500 kuna mjesečno. Stipendiste, kako je rekao predsjednik uprave Alen Kajmović, nakon škole čeka siguran posao. 

mesna industrija Vajda Čakovec Vajda učenicima za upis u mesare nudi 600 kuna stipendije

- Na ovaj način odgovaramo na potrebe realnog sektora i omogućujemo mladim ljudima da i u svom kraju prepoznaju perspektivu i priliku za dobar i kvalitetan život, te da ne razmišljaju o odlasku u inozemstvo - istaknuo je Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog.