Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
PROJEKT "PRUŽI RUKU" VRIJEDAN 1,5 MILIJUNA KUNA

Počinju radovi na adaptaciji besplatnog Dnevnog boravka za osobe oboljele od Alzheimera

Foto: Međimurska županija
Nabavit će se 20 GPS uređaja za praćenje kretanje korisnika u uznapredovaloj fazi bolesti

Međimurska županija dobit će prvi adekvatan dnevni smještaj za osobe oboljele od Alzheimerove demencije i drugih oblika demencije. Zahvaljujući projektu "Pruži ruku" proširit će se kapaciteti Depandanse Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu, kako bi se stvorili uvjeti za besplatan smještaj 30 korisnika koji bi bili zbrinuti kroz Dnevni boravak.

ŽUPANIJA POTIČE KVALITETNE PROGRAME UDRUGA Za doprinos razvoju poljoprivrede 90.000 kuna

– Dom za starije i nemoćne osobe u Čakovcu već ima dnevni boravak i koristi ga 15 korisnika, ali na trošak njihovih obitelji. Stoga Međimurska županija provodi europski projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna, s ciljem daljnjeg širenja socijalnih usluga – napominju u Županiji.

Župan Matija Posavec potpisao je ugovor o početku radova na adaptaciji prostora s tvrtkom Tekeli projekt inženjering iz Murskog Središća vrijedan 385.098 kuna s PDV-om. Rekonstruirat će se dio prizemlja i urediti dvorište kako bi se povećala kvaliteta života osoba oboljelih od Alzheimerove demencije i drugih oblika demencije.

– Korisnicima će biti omogućen besplatan dnevni boravak s kvalitetnim programom koji osim zdravstvene i psihosocijalne brige uključuje druženje oboljelih i obitelji. Psihosocijalnim radom i edukacijom osnažit će se osobe koje se brinu o članu obitelji – najavljuju