Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ŽUPANIJA POTIČE KVALITETNE PROGRAME UDRUGA

Za doprinos razvoju poljoprivrede 90.000 kuna

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Projekt Lokalno2go Županija je podržala s 40 tisuća kuna

Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije donio je odluku o odobravanju financijskih sredstava uz iznosu od 90 tisuća kuna četirima udrugama koje svojim programima, projektima i manifestacijama doprinose razvoju poljoprivrede. Iako je korona u protekloj godini stopirala većinu manifestacija, postoje programi i projekti udruga koji itekako zavređuju da dobiju sredstva iz županijskog proračuna.

NOVOSTI Mjere za poticanje poljoprivrede: Potpore do 50 tisuća kuna

Primjerice, projekt Lokalno2go Centra za razvoj “Ravnica” Beravci iznimno je pomogao manjim poljoprivrednicima da sa svojim proizvodima uspiju doći do konačnih kupaca koji su robu preuzimali na vlastitom pragu, odnosno, i dalje to čine. Hvalevrijedna je to inicijativa koja je dobro došla i prodavačima i kupcima koji su zazirali od kupovine u napućenim trgovačkim centrima, ali su se – istovremeno – podrške radi, željeli okrenuti lokalnom i domaćem. 

Ovaj projekt Županija je podržala s 40 tisuća kuna. Sredstva za financiranje odobrena su još trima udrugama. Tako će projekte uzgoja terapijskih pasa Kluba izviđačkih pasa Bukovlje te zbrinjavanja i veterinarske obrade napuštenih životinja Udruge za promicanje prava životinja “Novogradiške njuške” Županija financirati s po 20 tisuća kuna, dok će za projekt edukacije, veterinarske obrade, zbrinjavanja uličnih mačaka i kastriranja pasa Udruge za zaštitu životinja „Spas” iz županijskog proračuna biti izdvojeno 10 tisuća kuna.