Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
POSJETIO DRŽAVNI VRH

Nova zgrada pedijatrije Doma zdravlja omogućava bolju zdravstvenu zaštitu najmlađih pacijenata

1/2
Foto: Brodsko-posavska županija
Novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja, a riječ je o gotovo 12 milijuna kuna vrijednom ulaganju, u društvu ravnateljice Lidije Grčić obišli su premijer Andrej Plenković, ministrica Nataša Tramišak, ministri Tomo Medved i Mario Banožić te državni tajnik Dragan Jelić

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Slavonskom je Brodu u pratnji ministara Tome Medveda, Marija Banožića i Nataše Tramišak te državnog tajnika Dragana Jelića obišao novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja. Riječ je o gotovo 12 milijuna kuna vrijednom ulaganju koje se s 85 posto novca sufinancira iz projekta „Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu” Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je ostatak osiguran u proračunu Brodsko-posavske županije.

NOVA ULAGANJA U županijskom Domu zdravlja u Garešnici o pacijentima se brinu dva tima obiteljske medicine

U novoj zgradi pedijatrije su novoopremljeni prostorni kapaciteti s nekoliko ambulanti opremljenih medicinskim namještajem i stolnim računalima, medicinskim napravama i proizvodima.

Pogodnosti iz članstva

– Ovo je još jedan projekt usmjeren na unapređenje zdravstvene infrastrukture u Brodsko-posavskoj županiji. Projekt pruža mogućnost da svi pedijatri i liječnici, šest timova, pruže još kvalitetnije usluge mladima, majkama i djeci na najsuvremeniji način te je dodana vrijednost zdravstvenoj skrbi. Ovo je još jedan dokaz koliko je korisno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji – rekao je Plenković.

Foto: Brodsko-posavska županija

Kako je istaknuto, novi se objekt nastavlja na ono što je dosad učinjeno, a to su investicije od 120 milijuna kuna u bolnicu u Slavonskom Brodu i 80 milijuna u bolnicu u Novoj Gradiški. Ulaganja u unapređenje zdravstvene infrastrukture nastavit će se, a investicije s nacionalne razine i dalje će se oplemenjivati bespovratnim novcem EU.

– Istaknuo bih da se energetskom obnovom u takvim projektima u Slavonskom Brodu smanjila emisija plinova i do 65 posto, što je izuzetno važno zbog problema sa zagađenim zrakom – rekao je župan Danijel Marušić.

Uprava Đure Đakovića nastavlja pregovore s tvrtkom DD Acquisitio Mogući češki ulagači kod župana

Novi objekt omogućuje izravnu horizontalnu vezu na postojeći glavni ulaz, a sadrži i dva neovisna ulaza za bolesnu i zdravu djecu kao i odvojen prostor čekaonice za bolesnu djecu te za one koji dolaze na cijepljenje ili pregled. Zahvaljujući novoj infrastrukturi pacijentima će biti dostupan i širi spektar različitih pregleda poput ultrazvuka abdomena i krioterapije, ultrazvuka kukova i drugih koje više neće morati dugo čekati.

Rasterećenje bolnica

Prema riječima ravnateljice Doma zdravlja Lidije Grčić, obavljanje tih pregleda rasteretit će dodatno bolnički sustav i značiti veliki napredak u pružanju primarne zdravstvene zaštite najmlađim pacijentima.

– Nakon 1954., kada je sagrađen sadašnji objekt i Dom zdravlja uselio se u njega, ovo je prvi objekt u kojem Brodsko-posavska županija, EU i Dom zdravlja ulažu u budućnost djece – rekla je Grčić