Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Uprava Đure Đakovića nastavlja pregovore s tvrtkom DD Acquisitio

Mogući češki ulagači kod župana

Foto: Brodsko-posavska županija
Na sastanku je naglašena i buduća potreba povezivanja proizvodnog i obrazovnog sustava s ciljem stvaranja mladih i educiranih kadrova koji će, kada im se za to osiguraju i adekvatni uvjeti, ostajati u Brodsko-posavskoj županiji

U studenom prošle godine Đuro Đaković Grupa izvijestila je javnost da je češka tvrtka DD Acquisition novi vlasnik 18,88 posto dionica ove slavonskobrodske tvrtke, a potom u siječnju ove godine objavila da na temelju provedene analize i ocjene dviju pristiglih neobvezujućih ponuda nastavlja pregovore s češkom tvrtkom DD Acquisition za sudjelovanje u restrukturiranju te slavonskobrodske tvrtke dokapitalizacijom.

Grad Zaprešić nastavlja ulagati u zdravstvo i predškolski odgoj Gradit će se novi vrtić, ugovoren dodatni tim Hitne pomoći i zamjenski prostor za Glazbenu školu oštećenu u potresu 29. prosinca

Suradnja s učenicima

Predstavnici tvrtke DD Acquisitions inicirali su radni sastanak s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predsjednikom županijske skupštine Perom Ćosićem u sklopu kojeg su u županijskoj vijećnici prezentirane tri tvrtke unutar Grupacije: Czechoslovak Group, Tatra Trucks i Promet Group.

Kako se navodi u priopćenju koje nam je dostavljeno iz ureda za odnose s javnošću Brodsko-posaske županije, sastanku su u ime tvrtke DD Acquisitions nazočili osnivač grupacije Jaroslav Strna sa suradnicima Rudolfom Včekom i Bekim Halilijem te župan Marušić, Pero Ćosić, predsjednik Nadzornog odbora ĐĐ Grupe Đuro Popijač, rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu dr.sc. Ivan Samardžić, član Uprave ĐĐ Grupe Hrvoje Kekez, Zlatko Rogožar i Jakob Mađarević. DD Aqusitions je holding poduzeće koje promovira aktivnosti skupine industrijskih i trgovinskih tvrtki s područja obrambene i civilne industrije, uglavnom smještene u Češkoj i Slovačkoj.

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josića posjetila Novsku Udruge mladih u Novskoj “povukle” 10 milijuna kuna iz fondova EU i zaposlile 21 osobu

Na sastanku je naglašena i buduća potreba povezivanja proizvodnog i obrazovnog sustava s ciljem stvaranja mladih i educiranih kadrova koji će, kada im se za to osiguraju i adekvatni uvjeti, ostajati u Brodsko-posavskoj županiji. Svjesni važnosti stvaranja takvog sustava, tvrtka DD Acquisitions ima već dugu i uhodanu tradiciju suradnje s učenicima i studentima.

Traženje strateškog partnera

Podsjetimo, Česi su 18,88 posto dionica Đure Đakovića kupili od privatnih dioničara Rujane i Nenada Bakića, a 8,70 posto dionica ima još jedna češka tvrtka, ST Probin, koja je dionice kupila od Ivana Božidara Ivanovića. Traženje strateškog partnera, uz stabilizaciju poslovanja, jedan je od osnovnih ciljeva koje si je zadala uprava Đure Đakovića.