Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Grad Zaprešić nastavlja ulagati u zdravstvo i predškolski odgoj

Gradit će se novi vrtić, ugovoren dodatni tim Hitne pomoći i zamjenski prostor za Glazbenu školu oštećenu u potresu 29. prosinca

Foto: Grad Zaprešić
Vrtić u Ulici K. Š. Gjalskog trebao bi biti dovršen u rujnu 2022. godine, a riječ je o investiciji od 22 milijuna kuna

U Ulici K. Š. Gjalskog u Zaprešiću gradit će se novi vrtić koji bi trebao biti dovršen u rujnu 2022. godine. Investicija je to od 22 milijuna kuna. Riječ je o dvoetažnom objektu od 1800 četvornih metara i s deset soba u kojima će biti po pet jasličkih i pet vrtićkih skupina. Bit će to zgrada klasične gradnje, a sve će sobe u prizemlju imati direktan pristup zelenoj površini. Tamo će se preseliti i djeca koja su smještena u područnom objektu DV-a Maslačak na Trgu mladosti. Za novi objekt gotova je sva potrebna projektna dokumentacija, a u tijeku je javna nabava.

Još jedna kvalitetna demografska mjera u Općini Vođinci koja bilježi sve veći broj rođene djece Završena dogradnja Dječjeg vrtića Mladost, prostora sad ima za 70 djece

Brza reakcija Grada

Gradonačelnik Željko Turk kazao je da je to još jedna potvrda trajne orijentacije Grada prema poboljšanju rada u odgojno-obrazovnim ustanovama. Za Glazbenu školu Zlatka Balokovića, koja je svoje prostore imala u sklopu Pučkog otvorenog učilišta, stradalog u potresu, Grad je odmah pronašao zamjenske prostore u Lužničkoj ulici 21. Ravnatelj Glazbene škole Zlatka Balokovića Marjan Krajna izrazio je zadovoljstvo brzom reakcijom Grada i osiguranim adekvatnim prostorom, te nastavom uživo, a ne online. Zamjenik gradonačelnika Alan Labus rekao je kako je Grad do sada za radove uređenja i preseljenja izdvojio 200.000 kuna, a izdvojit će još 100.000 kuna za pružanje što adekvatnijeg prostora za 194 zaprešićka mlada glazbenika. Vezano uz potres, Grad je organizirao pet sastanaka sa stanarima pet zgrada koje su stradale, a sastat će se i sa stanarima ostalih zgrada iz kojih su stanari iseljeni. Stanarima je podijeljena lista s pomoću koje su mogli provjeriti jesu li dobili sve potpore koje im je pružio Grad, od 5000 jednokratne pomoći i 2000 kuna mjesečno naredne dvije godine za sufinanciranje najma privremenih stanova do pomoći pri iseljenju. Osim razgovora o već odrađenim aktivnostima, stanarima je pojašnjen postupak prijave u gradski Registar za prijavu šteta, koji građani trebaju podnijeti do kraja veljače putem e-pošte. Tema je bila i izrada elaborata za koji su svi stanari izabrali izrađivača, a Grad je na sebe preuzeo financiranje. Stanari su zahvalili Gradu na brzoj pomoći.

ČAZMA Do odobrenja projekta Grad će financirati dvosmjenski rad vrtića

Nadstandard u zdravstvu

U Gradu Zaprešiću ulaže se i u zdravstvo. Grad i Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije potpisali su ugovor vrijedan 680.000 kuna za financiranje istovremenog rada dva Tima 1 u svakoj smjeni Hitne pomoći. Tim obuhvaća jednog liječnika, medicinskog tehničara i vozača. Radi se o nadstandardu za što bolju i bržu pomoć građanima Zaprešića i okolnih općina. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik i gradonačelnik Turk zaključili su i ugovor temeljem kojeg će Grad u cijelosti financirati nabavu još jednog automatskog vanjskog defibrilatora.

Plan je postaviti ga na području gradske četvrti Sjever.