Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Do odobrenja projekta Grad će financirati dvosmjenski rad vrtića

Foto: Čazma
Čazmanski vrtić prošle je godine dograđen i obnovljen

Nakon uspješne provedbe projekta “Za čazmanske mališane zajedno” i zbog potrebe za kontinuitetom aktivnosti, čazmanski dječji vrtić i Grad Čazma kao partner prijavili su nastavak projekta dvosmjenskog rada, odnosno rada vrtića u poslijepodnevnim i večernjim satima. Prvi projekt je završio, no bez obzira na to, usluge produženog boravka i stručnih suradnika i dalje su omogućene.

Ilustracija U PRIPREMI PROJEKTNA DOKUMENTACIJA Djece sve više, uskoro novi dječji vrtić u Kuzmici

– Grad kao osnivač dječjeg vrtića i partner u projektu financirat će sve troškove nastale u prijelaznom razdoblju, odnosno do odobrenja novog projekta. Također, i dalje ćemo izdvajati novac iz proračuna za funkcioniranje i kvalitetan rad dječjeg vrtića, koji smo, spomenimo i to, lani dogradili i potpuno obnovili – poručio je gradonačelnik Dinko Pirak. Prijava nastavka projekta podnesena je na natječaj “Nastavak unapređenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”, koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Vrijednost projekta je više od 3,5 milijuna kuna, a trajanje 20 mjeseci, od 11. mjeseca ove do kraja lipnja 2023. Projekt je pripremila i prijavila Razvojna agencija Čazma.

OSNOVNA ŠKOLA ČAZMA Uređene i opremljene učionice biologije i engleskog jezika

– Stručni suradnici koji su zaposleni pokazali su se izuzetno korisnima za rad vrtića, poboljšala se kvaliteta rada, a samim time i napredak djece koja će po dolasku u školu biti spremnija. Nastavkom projekta zadržat će se kontinuitet razvijene usluge. Također, što je jednako važno, omogućujemo nova zapošljavanja i doprinosimo gospodarskom rastu i razvoju područja – napominje gradonačelnik Pirak.