Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
OSNOVNA ŠKOLA ČAZMA

Uređene i opremljene učionice biologije i engleskog jezika

Foto: Grad Čazma
Vrijednost nabavljene opreme za dvije uređene učionice je 300.000 kuna

Kao dio projekta Čazma Natura, najvećeg projekta u povijesti grada Čazme vrijednog 26 milijuna kuna, u OŠ Čazma uređene su i opremljene učionice biologije i engleskog jezika.

Gradonačelnik ugostio pobjednika državnog natjecanja iz kemije U travnju će se znati putuje li u Japan

Osnovan je i Istraživačko-volonterski centar za promicanje biološke i geološke raznolikosti te pripremu edukativnog materijala za djecu na hrvatskom i engleskom jeziku. Vrijednost nabavljene opreme iznosi 300 tisuća kuna, a opremljena je učionica biologije, nabavljena laboratorijska oprema za biologiju, informatička oprema za biologiju i engleski jezik, odnosno tableti, projektori i ploče.

Na vanjsko uređenje okoliša škole i izgradnju Arboretuma i učionice na otvorenom utrošeno je pola milijuna kuna. Uređenje dviju učionica, engleskog i biologije, namijenjeno je razvoju istraživačkih projekata Osnovne škole Čazma i djece posjetitelja iz ostalih škola. U sklopu nastave biologije i engleskog jezika provode se edukacije na temu prirodne baštine kroz dvojezične slikovnice, letke, dvojezične slikovne pojmovnike o autohtonim biljnim i životinjskim vrstama i sličnim materijalima.

POTPISAN UGOVOR Grad sporta dobiva novi sportski trg

Krajnji cilj je da djeca od najranije dobi razviju svijest o potrebi očuvanja prirode i uz jednostavne i praktične zadatke usvajaju znanja o prirodi i istraživanju. U ovu aktivnost je uključeno 200 djece, a krajnji korisnici su svi učenici OŠ Čazma.

– Drago mi je da smo mogli uključiti OŠ Čazma u projekt Čazma Natura te na taj način osuvremeniti i obogatiti rad učenika i učitelja – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.