Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U PRIPREMI PROJEKTNA DOKUMENTACIJA

Djece sve više, uskoro novi dječji vrtić u Kuzmici

Ilustracija
Foto: Pixabay
Vrtić u Kuzmici imat će četiri odgojnoobrazovne skupine

Na pleterničkom će području u dogledno vrijeme niknuti još jedan dječji vrtić. Naime, Grad Pleternica sagradio je 2013. godine novi vrtić, koji je 2019. dodatno proširen. Vrtić je danas uglavnom popunjen, a pomalo se opet počela formirati lista čekanja za jaslice, što je gradskoj upravi bio signal da već treba žurno razmišljati o proširenju kapaciteta. Umjesto proširivanja vrtića u Pleternici, odlučili su se na gradnju novog vrtića u Kuzmici, koja je na optimalnoj lokaciji, na pola puta između Pleternice i Požege.

Pleternica SOCIJALNI PROGRAM Grad Pleternica prvi put planira podijeliti i uskrsnice umirovljenicima

– Veselimo se što je lani rođeno 102 djece, 10 više u odnosu na 2019., a 30 više u odnosu na prije četiri godine. Međutim, razlog za gradnju novog vrtića nije samo više novorođene djece, nego, budimo iskreni, i promijenjeni način života. Nekad su djecu čuvale bake, a danas roditelji puno više traže smještaj u vrtiću – kaže gradonačelnica Antonija Jozić.

Simbolizirat će ujedinjenu različitost u ostvarenju istog cilja – obrane domovine Uskoro novi Trg hrvatskih branitelja

Grad u Kuzmici već ima svoju parcelu. U proračunu je planiran iznos za pripremu projektne dokumentacije, a uskoro će biti raspisan i natječaj za izrađivača tehničke dokumentacije te ishođenje građevinske dozvole. Vrtić u Kuzmici imat će četiri odgojno-obrazovne skupine, a Grad će se kandidirati na prvi natječaj iz europskih fondova za tu namjenu.