Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
SOCIJALNI PROGRAM

Grad Pleternica prvi put planira podijeliti i uskrsnice umirovljenicima

Pleternica
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Grad isplaćuje i niz socijalnih potpora poput naknada za ogrjev, novorođenčad...

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić za iduću sjednicu Gradskog vijeća priprema izmjenu gradskog socijalnog programa za 2021. godinu. U taj bi program, naime, trebala biti uvrštena isplata uskrsnica umirovljenicima s područja grada.

Simbolizirat će ujedinjenu različitost u ostvarenju istog cilja – obrane domovine Uskoro novi Trg hrvatskih branitelja

U Pleternici već dulji niz godina isplaćuju božićnice svojim umirovljenicima. Na gradskom području živi velik broj umirovljenika, a mnogi od njih imaju iznimno niske mirovine. Gradska im je uprava stoga ovom novčanom potporom odlučila barem malo olakšati dane koji dolaze i “počastiti” ih za predstojeće blagdane. Izmjenom socijalnog programa definirat će se iznosi i uvjeti, ali oni će, kažu u Gradu, biti slični onima za božićnice.

– Činjenica je da sredstva koja planiramo u okviru socijalnog programa rastu iz godine u godinu. Proračunska sredstva također rastu, pa onda na neki način možemo ljudima starije životne dobi koji su društvu svojim radom tijekom života dali puno nešto i vratiti, makar simbolično – kaže gradonačelnica Jozić.

Program vrijedan oko 1,8 milijuna kuna Ples, slikanje, pjevanje, tjelovježba i strani jezici u trećoj životnoj dobi

Podsjetimo, pravo na božićnice u visini od 100 do 400 kuna ostvarivali su umirovljenici koji imaju mirovine do 2000 kuna, za što se iz gradskog proračuna na godišnjoj razini izdvaja između 70 i 80 tisuća kuna. Osim božićnica i skorih uskrsnica, Grad isplaćuje i niz socijalnih potpora poput naknada za ogrjev, novorođenčad, hrvatske branitelje, sufinancira prijevoz učenika, stipendije, dječje igraonice, pomoć u kući itd.