Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Županija i Dom zdravlja ostvarili ukupno 61 milijun kuna investicija

U Čakovec stigla tri nova sanitetska vozila

Foto: Međimurska županija
Godišnje se u prosjeku obavi 28.000 sanitetskih prijevoza

Tri nova sanitetska vozila stigla su u Dom zdravlja Čakovec. Iz decentraliziranih sredstava Međimurske županije za vozila je utrošeno 851.250 kuna. Ravnatelj Branko Vrčić kaže da Služba sanitetskog prijevoza DZ Čakovec ima osam timova u kojima je zaposleno 16 vozača i osam tehničara.

Matija Posavec s HGSS-ovcima Međimurska županija donirala opremu Dio načelnika odbija dati novac za rad HGSS-a Čakovec

U prosjeku se godišnje obavi 28.000 sanitetskih prijevoza i prijeđe 780.000 kilometara. Sanitetska služba dnevno obavi i do sedam odlazaka u Zagreb, a uveli su i stalnu pripravnost za vozače i medicinske tehničare koju sami financiraju. Dom zdravlja sad ima 15 sanitetskih vozila.

– Ne samo da brinemo o infrastrukturi, organizaciji i suradnji ustanova, već i o uvjetima u kojima će djelatnici raditi. Sanitetska služba je važna služba Doma zdravlja za sve pacijente, a kupnjom vozila unaprijedili smo kvalitetu prijevoza do Zagreba ili unutar županije. Unatoč tome što smo imali velika ulaganja, 40 milijuna kuna u zgradu Doma zdravlja, nismo zapostavili sanitet i ambulante – kaže pročelnica Sonja Tošić-Grlač.

Graditeljska škola Čakovec Uštede na energentima Nakon Učeničkog doma u obnovu ide i Graditeljska škola Čakovec

Suradnjom županije i Doma zdravlja Čakovec dosad su ostvarene investicije vrijedne 61 milijuna kuna. Europskim novcem nabavljeno je 710 komada dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme za 42 ordinacije, sagrađen je novi Dom zdravlja, a nabavljeno je i pet novih vozila za projekt CrossCare – HomeCare. Osigurana su sredstva za dvije specijalizacije, a projektom EU uređene su ambulante u Murskom Središću, Nedelišću, Prelogu, Donjem Kraljevcu i Svetoj Mariji.