Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
u povodu Badnjaka

Frigane ribe, bakalar i blagdanske slastice na tradicionalnoj gastrofešti

Gatsrofešta u Rijeci
1/7
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Građanima su se na Korzu pridružili gradonačelnik Vojko Obersnel, rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor riječke Turističke zajednice Petar Škarpa

Tradicionalna Gastrofešta u povodu predstojećeg Badnjaka održava se danas na riječkom Trgu Republike Hrvatske te na Korzu, gdje će građanima biti podijeljeno ukupno 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 čaša crnoga vina te 700 slastica.

Gastrofešta je počela podjelom frigane ribe, a nastavljena je podjelom bakalara i blagdanskih slastica.

Tijekom Gastrofešte, građanima su se pridružili gradonačelnik Vojko Obersnel, rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor riječke Turističke zajednice Petar Škarpa.

Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kilograma te ribe, 150 litara maslinovog ulja, 400 kilograma krumpira, 40 kilograma kapule, 10 kilograma češnjaka te 250 litara crnog vina.

Uz to, sponzori su omogućili i podjelu 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo te 3000 čaša vina žlahtine.

Tradicionalnu Gastrofeštu organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i brojnim sponzorima.