Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Poziv otvoren do 30. lipnja, svi su dobrodošli

Galerija Prica umjetnicima nudi prostor za izložbe

Foto: Samobor
Galerija Prica utemeljena je na poticaj akademika Zlatka Price koji je Gradu Samoboru donirao dragocjenu zbirku svojih slika i skulptura, kao i fotografije kćeri Vesne Price

Iz Galerije Prica pozivaju umjetnike da šalju prijave za izlaganje u 2023. Prijavljivati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i 
medijima, odnosno slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, fotografija, instalacija, video… Poziv je otvoren do 30. lipnja, a prijava za natječaj treba sadržavati ime, prezime, adresu, kontakt-telefon i e-mail, životopis s popisom samostalnih i skupnih izložbi, idejni opis projekta/rada, odnosno tekst što se želi izlagati; tehnički opis rada u smislu dimenzija, medija, posebnih potreba za tehničkim postavom te minimalno pet fotografija rada.

Prijave se šalju na e-mail: pou.galerija@samobor.hr uz napomenu: Za Galeriju Prica ili poštom na adresu: Pučko otvoreno učilište, Galerija Prica, Trg Matice hrvatske 3, 10430 Samobor. Prijave se mogu predati i osobno u radno vrijeme Galerije Prica.

Odabrane umjetnike Galerija Prica predlaže za sufinanciranje Gradu Samoboru, Zagrebačkoj županiji i Ministarstvu kulture te im osigurava troškove organizacije izložbe, plakat, pozivnicu, deplijan/katalog i ostale troškove izložbe, po dogovoru.

Galerija Prica utemeljena je na poticaj akademika Zlatka Price koji je Gradu Samoboru donirao dragocjenu zbirku svojih slika i skulptura, kao i fotografije kćeri Vesne Price. Nalazi se u zgradi Hrvatskog doma u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Samobor, u zgradi za koju je mladi Prica oko 1940. oslikao zastor pozornice s motivom Kerestinečke bune.