Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Rezultati natječaja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Garešnički vrtić “Maslačak” na natječaju dobio 247.500 kuna

Foto: GAREŠNICA
Zbog te financijske potpore, roditelji garešničkih vrtićanaca neće morati platiti jednomjesečni boravak svojih mališana u vrtiću

Roditelji garešničkih vrtićanaca jedan mjesec neće morati plaćati boravak svojih mališana u dječjem vrtiću “Maslačak”. Naime, na temelju Odluke o raspodjeli financijskih sredstava gradovima RH za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini Gradu Garešnici odobrena je financijska potpora u iznosu od 247.500 kuna. Potpora se odnosi na troškove propisane Državnim pedagoškim standardom, a odnosi se na izdatke za djelatnike, prehranu i uvjete boravka djece, zbog čega će roditelji biti oslobođeni plaćanja vrtića za jedan mjesec.

Dobivena potpora rezultat je uspješne prijave Grada Garešnice, osnivača vrtića, na Javni poziv za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti za sufinanciranje rada vrtića u gradovima koji su manje razvijeni, a koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija ugovor o dodjeli financijskih sredstava potpisao je u Zagrebu, a uručila mu ga je  državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić. Ovu financijsku potporu kojom je obuhvaćeno 1108 djece vrtićke dobi ostvarilo je 25 gradova. Iz Bjelovarsko-bilogorske županije na natječaju su prošli jedino Garešnica i Grubišno Polje.