Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
I ovog petka i subote u Garešnici

Gariglazbijada – gospodarska, kulturna i turistička manifestacija

Foto: GAREŠNICA
U sklopu manifestacije održava se i garešnički sajam OPG-ova na kojem se očekuju izlagači iz cijele Hrvatske, bit će i brojni sadržaji za djecu, izložbe, predavanja, a u subotu i koncert Ivane Banfić, Minee i Elle...

Najveća garešnička zabavna, tradicijska i glazbena manifestacija – Gariglazbijada – održat će se ovoga petka i subote u organizaciji Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, Grada Garešnice i Krugovala 93,1 koji ove godine obilježava 30 godina od osnutka.

Drugoga dana Gariglazbijade posjetitelje će u prošlost  vratiti kraljice glazbene scene devedesetih godina Ivana Banfić, Minea i Ella uz čije će se hitove u subotu plesati.

U sklopu manifestacije održava se i garešnički sajam OPG-ova na kojem se očekuju izlagači iz cijele Hrvatske. U dva dana zabave bit će i brojni sadržaji za djecu, izložbe, predavanja...

Prva je Gariglazbijada održana 1994. godine, kao glazbeno-zabavna manifestacija humanitarnog karaktera. Ubrzo je postala dio tradicije grada, no zbog financijskih poteškoća nije se održavala od 2009. do 2014. godine, zbog čega se morao mijenjati koncept same manifestacije. Zato su u sklopu Gariglazbijade 2015. godine prvi put održani garešnički sajam, rally oldtajmera, fišijada te riblja zabava.

Sljedeće su se godine sa zanimljivim i raznovrsnim sadržajem priključile i brojne udruge te institucije. Tako je Gariglazbijada prerasla u gospodarsku, kulturnu i turističku manifestaciju koja sadržajem uz brojne posjetitelje privlači izlagače i sudionika iz cijele Hrvatske.