Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Obilazak

Ministar Ćorić na Karepovcu: Građani Splita mogu biti mirni

Tomislav Ćorić
1/6
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Određeno je i prekrivanje odlagališta folijom što bi, neslužbeno doznajemo, moglo smanjiti emisije, ali i produljiti vrijeme sanacije

Umirili su političare i splitsku javnost ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić i Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom nakon što su obišli Karepovac i održali sastanak sa splitskim vijećnicima.

Nino Vela Nino Vela: 'Odgovorni moraju reći zašto se iz Karepovca šire neugodni mirisi'

– Građani Splita mogu biti mirni, osadašnja mjerenja pokazuju da nema opasnosti. Izvršen je inspekcijski nadzor i propisane su mjere u smanjenju neugodnih mirisa koji, kaže struka nije štetan po zdravlje građana - poručio je Ćorić, a to je potvrdio i Capak.

Sanacija Karepovca od jučer bi trebala izazivati manje poteškoća Splićanima jer su izvođači radova počeli koristiti kemikalije koje ublažavaju neugodne mirise koji se od početka sanacije šire gradom. Propisala im je to inspekcija Ministarstva zaštite okoliša koja je obavila nadzor tijekom siječnja. Određeno je i prekrivanje odlagališta folijom što bi, neslužbeno doznajemo, moglo smanjiti emisije, ali i produljiti vrijeme sanacije.

Međutim, ne muči Splićane samo čistoća zraka već i vode koju piju. Glasine o pojavi arsena su demantirane, podnesena je i kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja koji sije strah plasirajući lažne vijesti, ali nakon obilne kiše u srijedu, voda se na izvoru Jadra opet zamutila. Vodovod i kanalizacija preporučili su da se prije konzumacije voda prokuhava.     

Sanacija Karepovca Ravnateljica NZZJ u Splitu dr. Jasna Ninčević: 'Ne znamo što udišemo s Karepovca i je li to opasno' Sanacija odlagališta Karepovac Splitski SDP o Karepovcu: 'Zahtjev za dodatnim mjerenjima je legitiman i potreban'