Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Stigle i sprave

Grad dobio prvi park za pse

1/8
Foto: Grad Dubrovnik
Izvedene su posebno ograđene zone za male i za velike pse, a na ulazu u park postavljene su i informativne table s istaknutim pravilima ponašanja, koja je nužno poštivati

Nakon što su odrađeni svi pripremni radovi, od iskopa, gradnje podzida do postavljanja ograde i formiranja staza, u park za pse u Mokošici stigle su i sprave. Time su okončani svi radovi na njegovom uređenju i park bi, nakon primopredaje, ovaj tjedan trebao biti otvoren za korisnike, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

dubrovački Crveni križ ustrojava novu službu za traganje i spašavanje na moru Prvi u Hrvatskoj skuterom će spašavati unesrećene

Igralište za pse koncipirano je kao ograđena površina koja osim osnovnih elemenata parka poput staze, vegetacije i parkovne opreme, sadrži i sprave za pse te omogućuje vlasnicima da svoje ljubimce puste s uzice kako bi se mogli slobodno kretati unutar za to predviđenog i ograđenog prostora. Izvedene su posebno ograđene zone za male i za velike pse, a na ulazu u park postavljene su i informativne table s istaknutim pravilima ponašanja, koja je nužno poštivati. Između šljunčanih staza elipsoidnog oblika ostavljene su zelene zone za boravak i igru.

Riječ je o prvom gradskom parku za pse s igralištem, smješten je na površini od oko 2270 metara, a investicija je ukupno vrijedna oko 370 tisuća kuna.