Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Grad Đakovo potpisao ugovore o stipendiranju studenata i učenika

Grad dodijelio 44 stipendije i financijske potpore učenicima, te 30 stipendija studentima

Foto: Đakovo
Učenici koji se obrazuju za deficitarna zanimanja mjesečno će dobivati 500 kuna stipendije, dok stipendije i financijske potpore studentima su 1000 kuna mjesečno

Ugovore za dodjelu stipendija i financijskih potpora učenicima i studentima prve godine studija krajem prošle godine je u Maloj vijećnici Grada Đakova potpisao gradonačelnik Marin Mandarić. Ukupno su dodijeljene 44 stipendije i financijske potpore učenicima, te njih 30 studentima. Stipendije i financijske potpore studentima viših godina bit će dodijeljene tijekom ovog mjeseca za akademsku godinu 2021./2022.

Za stipendiju su se mogli natjecati učenici koji upisuju prvu, drugu i više godine srednjoškolskog obrazovanja za deficitarna zanimanja.

Studenti su se mogli natjecati u sljedećim kategorijama: stipendije darovitim studentima (prva i više godine studija), stipendije 
studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja (prva i više godine studija), financijske potpore studentima (prva i više godine studija).

Visina stipendije učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja iznosi 500 kuna mjesečno. Visina stipendije i financijske potpore studentima je 1000 kuna mjesečno. Stipendije se isplaćuju 10 mjeseci.