Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Nagrada za trud, rad i sjajne rezultate kojih je svakog dana sve više

Grad dodijelio bonove uspješnim velikogoričkim sportašima

1/2
Foto: VELIKA GORICA
– Kada zbrojite sportaše, trenere i sportske djelatnike, to je impozantan broj koji premašuje 7000 ljudi. Nije nam važno da to budu samo vrhunski rezultati i sportaši, bitno je da se bave sportom i vode zdrav život bez bolesti i ovisnosti – kaže predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić

Državna odlikovanja, medalje europskih i svjetskih razina – sve su to golemi uspjesi mladih velikogoričkih sportaša koji su bili na prijemu kod gradonačelnika Krešimira Ačkara. Priznanje za sav svoj trud i sjajne rezultate primili su:

Nina Vuković (Maraton klub Velika Gorica), Jelena Buchberger (Badminton klub Velika Gorica), Leo Herić, Elena Pleša, Mateo Tomašić (Judo klub Pinky), Borna Kompes (Judo klub Kokica), plesni par Vita Tot i Noa Goleš te plesni par Ema Tot i Andrija Fabijančić iz Plesnog kluba Vega te Nikola Kos (Šahovski klub Polet).

– Ovo je prilika da vam zahvalimo i motiviramo vas, a i prilika da iznesemo poruku javnosti o kojoj se puno šuti, a malo govori. To je da su svi sportovi jednako važni i da neki sportovi zaslužuju puno više “oka javnosti” nego što ga dobivaju, ali i prilika da vam  obećam da ćemo na tome raditi kao gradska uprava u budućim vremenima – poručio je Ačkar, koji je mlade goričke sportaše nagradio poklon-bonom jedne poznate sportske trgovine, poželjevši im da budu na ponos svojoj obitelji i gradu te primjer i uzor ostalim vršnjacima kako bi ih motivirali da se bave sportom.

– Da ih u ova teška vremena izvučemo od kompjutora u sportske dvorane i sportska igrališta kako bi na vašem primjeru vidjeli svu ljepotu bavljenja sportom, a u konačnici i zdravlje koje dolazi s time – kaže Ačkar.

Velika Gorica, što se tiče sportaša, buja iz dana u dan. Grad ima više od 4500 natjecatelja i više od 6500 sportaša koji su vezani uz svoje klubove.

– Kada pribrojite trenere i sportske djelatnike, to je impozantan broj koji premašuje 7000 ljudi. Nije nam važno da to budu samo vrhunski rezultati i sportaši, bitno je da se bave sportom i vode zdrav život bez bolesti i ovisnosti. U suradnji s Gradom nastavit ćemo se truditi, stvarajući i predlažući određene programe te sportsku infrastrukturu da obuhvatimo što veći broj građana Velike Gorice – kazao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić.