Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
VRIJEDAN PROJEKT

Grad Dubrovnik nabavlja 11 suvremenih autobusa

Iz EU fondova za projekt je povučeno 18 milijuna kuna
Foto: Grad Dubrovnik
Ukupna vrijednost projekta, čiji je cilj osigurati održivu i kvalitetnu uslugu prijevoza građanima, iznosi 22,843.750 kuna, od čega je 18,000.000 kuna iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Grad Dubrovnik nabavlja 11 novih suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih EU sredstvima u iznosu od 18 milijuna kuna. Novi autobusi povećat će kvalitetu javnog prijevoza i smanjiti negativan utjecaj na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila.

Nova školska godina očekuje se u izazovnim okolnostima, puno toga još se ne zna i očekuju se upute resornog ministarstva Pomoć djeci i roditeljima Prijevoz autobusom i vlakom i dalje besplatan za sve učenike

Ugovor o kupnji autobusa potpisali su direktor Libertas – Dubrovnik d.o.o., gradskog društva za prijevoz putnika Ante Vojvodić i Mario Fabek, direktor AutoHrvatska PSC d.o.o. čija je ponuda ostvarila najveći broj bodova u postupku javne nabave. Novi se autobusi na gradskim prometnicama očekuju do iduće sezone. Rok za isporuku je 200 dana. Ovaj EU projekt koordinirao je Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju.

– U mandatu ove gradske uprave ugovoreno je više od milijardu kuna europskih sredstava za gradske projekte. To nas iznimno veseli i nastavljamo raditi u tom smjeru – kazala je pročelnica Zrinka Raguž. Direktor Libertasa Ante Vojvodić zahvalio je svima koji su radili na projektu, ističući kako će prvi put u povijesti Libertas  dobiti autobuse financirane putem EU i državnog proračuna RH, što će olakšati poslovanje društva.

– Korisnicima ćemo omogućiti vožnju u najnovijim autobusima, klimatiziranima i ekološki najprihvatljivijima na tržištu – rekao je direktor Vojvodić.

PROMETNO POVEZIVANJE SA SUSJEDSTVOM Dok turistički vlakić miruje, “uskaču” autobusi

Riječ je o autobusima dužine 12 metara, marke MAN, tehnički i ekološki naprednijima iz generaciji 2021. Ukupna vrijednost projekta, čiji je cilj osigurati održivu i kvalitetnu uslugu prijevoza građanima, iznosi 22,843.750 kuna, od čega je 18,000.000 kuna iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iz fondova EU.