Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
PROMETNO POVEZIVANJE SA SUSJEDSTVOM

Dok turistički vlakić miruje, “uskaču” autobusi

Foto: Lipički compas
Svoju posljednju vožnju turistički vlakić odradio je u četvrtak 24. rujna, a na svoju uobičajenu rutu vratit će se kad se za to stvore prikladni uvjeti, odnosno kad zatopli

Atraktivan lipički turistički vlakić zbog nadolazećih nižih temperatura više neće voziti na relaciji Lipik – Pakrac – Lipik, izvijestili su iz agencije Lira Travel. Umjesto njega počinju voziti autobusi koji će prometovati tri puta dnevno na relaciji Lipik – Pakrac i šest puta dnevno na relaciji Pakrac – Lipik.

Lipik Dogradnja Kamenih kupki pridonijet će razvoju zdravstvenog turizma u Lipiku

Turistički vlakić vratit će se na svoju uobičajenu rutu dogodine, kada se za to stvore prikladni uvjeti, tj. kada zatopli. Svoju posljednju ovogodišnju vožnju odradio je u četvrtak 24. rujna prema dosadašnjem rasporedu.

Novi vozni red vrijedi za radne dane u tjednu, a subotom i nedjeljom autobusi neće voziti.

– Turistički vlakić pokazao se kao pun pogodak. Mi kao turistički grad u unutrašnjosti slijedili smo praksu turističkih gradova na obali. On je praktički pun cijeli dan, i to ne samo tijekom ljetne sezone nego i prilikom različitih događanja i manifestacija. Vozi turiste u razgledanje grada, jezera, dok naša turistička agencija prodaje i paket-aranžmane za posjet ergeli – kaže gradonačelnik Vinko Kasana.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana naglasio je da od ove godine Javni poziv ima nešto povoljnije uvjete POTPISANA JOŠ ČETIRI UGOVORA Grad Lipik pomaže mladim obiteljima u kupnji nekretnine

Turistički vlakić posebno je do izražaja došao u doba “zaključavanja” zbog epidemije. Naime, vozilo koje je inače u pogonu tijekom raznih manifestacija tada je dobilo novu namjenu. Jednom tjedno Lipičane je vozio u Pakrac, i to četvrtkom, kada je ondje otvorena tržnica. Najviše su ga koristili umirovljenici, koji zbog zaustavljanja prometa nisu imali drugi oblik prijevoza. Vlakić će ponovno biti u funkciji već u prosincu, tijekom održavanja manifestacije “Mirisi Božića u Lipiku”.