Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Lipik

Dogradnja Kamenih kupki pridonijet će razvoju zdravstvenog turizma u Lipiku

1/2
Foto: Lipički compas
Investicija od 3,3 milijuna kuna u povećanje ugostiteljskih kapaciteta.

U lipičkim toplicama intenzivno se radi na poboljšanju smještajnih kapaciteta, ugostiteljske i rehabilitacijsko-rekreacijske ponude. U tijeku su radovi na rekonstrukciji i dogradnji restorana Kamene kupke, jednog od najvažnijih projekata za razvoj zdravstvenog turizma u Lipiku. Tekuća investicija vrijedna je 3,3 milijuna kuna, dosad je utrošeno 800 tisuća, dok se za uređenje unutrašnjosti planira još 2,1 milijun kuna pa se vrijednost cjelokupnog ulaganja penje na više od 6,2 milijuna kuna. Riječ je o investiciji koja pridonosi razvoju lipičke zdravstveno-turističke ponude i podiže konkurentnost grada na tržištu zdravstvenog turizma, po čemu je prepoznatljiv u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana naglasio je da od ove godine Javni poziv ima nešto povoljnije uvjete POTPISANA JOŠ ČETIRI UGOVORA Grad Lipik pomaže mladim obiteljima u kupnji nekretnine

– Na zgradi Kamenih kupki u zadnjih šest godina bilo je najviše intervencija. Postojeći restoran jedini je restoran za posluživanje hrane pacijentima i ostalim gostima Bolnice Lipik, zbog čega je od vitalnog interesa za funkcioniranje, odnosno obavljanje osnovne djelatnosti bolnice – kaže Darko Kelemen, ravnatelj Toplica Lipik.

Foto: Lipički compas

Sadašnji kapacitet restorana je 132 sjedeća mjesta, no dogradnjom restorana on bi se povećao za više od 50 posto.

– Izrazito sam zadovoljan što smo započeli s ovim investicijskim ciklusom. To je početak plana našeg dugoročnog razvoja. Naime, u sklopu projekta Terme Lipik uskoro slijedi uređenje Narodnih kupki kao svojevrsnog wellness-centra te našeg perivoja čime ćemo još više postati konkurentniji na tržištu, odnosno još se jače pozicionirati u zdravstvenom turizmu. Namjeravamo investirati i u objekt Fontana – naglasio je Slobodan Katunar, predsjednik Upravnog vijeća lipičke Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju i lipički dogradonačelnik. Prema riječima gradonačelnika Vinka Kasane, zdravstveni turizam je Lipik stoljećima živio i još će živjeti.

Nova lipička ergela Započela gradnja Nova lipička ergela imat će prezentacijsku dvoranu, suvenirnicu, vidikovac, info centar...

– Prije pojave korone u Lipiku je bilo umijeće pronaći slobodno mjesto za ručak, osobito vikendom. Mislim da to najbolje govori o važnosti ovog projekta. Turizam se vratio u naš grad i pojavila se potreba za proširenjem kapaciteta ugostiteljske ponude, pa su i u toplicama i županiji odlučili krenuti s dogradnjom restorana – rekao je Kasana. Radove na rekonstrukciji i proširenju restorana Kamene kupke obišao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

– Lipik je grad koji je stvoren za užitak. Stoga trebamo koristiti sve njegove prirodne ljepote, a sve ove investicijske aktivnosti idu u tom smjeru i daju garanciju razvoja zdravstvenog turizma ovog kraja – poručio je župan Tomašević.