Izbornik
Naslovnica Gradovi Imotski
Studentima i učenicima isplaćena naknada za prijevoz i sufinanciranje prehrane

Grad Imotski umirovljenicima isplatio božićnice od 300 kuna

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Imotski je u svojem proračunu za ovu godinu osigurao 640 tisuća, a za učenike i studente malo više od 90 tisuća kuna

Kako bi u božićno vrijeme darivanja obradovao brojne svoje sugrađane, a osobito one najranjivije, Grad Imotski je iz proračuna 
isplatio znatan iznos umirovljenicima, studentima i učenicima.

Grad Imotski je obradovao je svoje umirovljenike s najnižim primanjima. Iz gradske blagajne isplaćene su božićnice u iznosu od 300 kuna umirovljenicima s imotskog područja koji imaju mirovine manje od 2500 kuna. Novac je uplaćen na njihove bankovne račune, a onim umirovljenicima koji su to tražili uplaćen je putem Hrvatske pošte.

Grad im je ove godine isplatio i uskrsnice za koje je u proračunu bilo osigurao 240.000 kuna. Ukupno je za umirovljenike u ovoj godini Grad Imotski u svom proračunu osigurao 640 tisuća kuna.

U predbožićno vrijeme dobru vijest iz Grada Imotskog dobili su i studenti te učenici srednjih škola koji pohađaju školu izvan Imotskog, a koji su se javili na javni poziv za ostvarivanje prava na financijsku potporu i sufinanciranje prijevoza studenata i učenika koji se školuju izvan mjesta prebivališta.

Grad Imotski im je iz proračuna tijekom prosinca isplatio naknade za sufinanciranje prijevoza u iznosu od 1000 kuna. Isto tako, Grad Imotski je proteklih dana obavijestio roditelje učenika osnovnih škola koji su ostvarili pravo na sufinanciranje prehrane da su odobreni iznosi već uplaćeni na njihove račune. Pojedinačni iznos po učeniku za subvenciju prehrane za mjesec dana je 150 kuna. Ukupan iznos isplaćen iz gradskog proračuna Imotskog je 90.830 kuna.