Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Na Gradskom vijeću donesene još neke mjere u vrijeme pandemije i odluke o pomoći

Grad je ugostitelje oslobodio plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda, poreza na potrošnju, a pomoć stiže i stanarima zgrada

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Grad je isplatio 81 naknadu za ugostitelje i fitness-centre u visini od 5000 i 3000 kuna za otvorene i zatvorene objekte

Gradsko vijeće na svojoj 29. sjednici usvojilo je novu izmjenu Odluke o socijalnoj skrbi, prema kojoj je za dobivanje naknade za novorođenče dovoljno imati prijavljeno prebivalište u Gradu Zaprešiću od dana rođenja ili posvojenja djeteta.

HNK VUKOVAR 1991 Gradit će se nogometni kamp

Naknada za dijete

– U okviru nje se za ostvarivanje prava na subvenciju za novorođenče mijenja uvjet prijave prebivališta roditelja, podnositelja zahtjeva u Gradu Zaprešiću sa sada propisane minimalno dvije godine neprekidno prije rođenja ili posvojenja djeteta, na prijavljeno prebivalište u Zaprešiću na dan rođenja ili posvojenja djeteta i dalje neprekidno do dana izdavanja uvjerenja o prebivalištu – pojašnjavaju u Gradskoj upravi.

Odluka stupa na snagu i primjenjuje se od 1. travnja 2021. Postupak za ostvarivanje prava na jednokratnu subvenciju troškova za novorođeno ili posvojeno dijete pokreće roditelj, skrbnik ili posvojitelj djeteta s kojim dijete živi u zajedničkom kućanstvu i koji ostvaruje skrb o djetetu, podnošenjem zahtjeva u roku od šest mjeseci od dana rođenja ili posvojenja djeteta. Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu subvenciju troškova za novorođeno dijete podnosi se korištenjem usluge e-Novorođenče u nadležnom matičnom uredu ili putem interneta, odnosno sustava e-Građani. Od ostalih odluka sa sjednice Gradskog vijeća izdvajamo i odluku kojom su ugostitelji oslobođeni plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda.

VELIKO PRIZNANJE ZA VUKOVAR I HRVATSKU Vodotoranj uz bok Eiffelu

To su dodatne mjere na one ranije donesene za ublažavanje posljedica epidemije. Grad je isplatio i 81 naknadu za ugostitelje i pružatelje fitness-usluga u visini od 5000 kuna za potpuno zatvorene objekte i 3000 kuna za djelomično zatvorene objekte. Uz to, ugostitelji ne plaćaju zakup terase u gradskom vlasništvu, a ukinut je i porez na potrošnju za cijelu 2021. Jedna od odluka je i da će prikupljeni novac na humanitarnom računu posebne namjene za stanare stradale u potresu biti uplaćen na račune pričuva zgrada sa žutom naljepnicom. Prve isplate novca prikupljenog do 31. ožujka bit će u travnju, najavljuju u Gradskoj upravi.

Poseban humanitarni račun

Sljedeće su isplate u rujnu za novac prikupljen do 31. kolovoza te u siječnju 2022. za novac prikupljen do 31. prosinca do kada račun i ostaje otvoren, a po potrebi se, napominju, može i produžiti. Grad Zaprešić je, temeljem brojnih upita građana i poslovnih subjekata, još u siječnju otvorio račun posebne namjene humanitarne aktivnosti za pomoć građanima Zaprešića stradalima u potresu.

Nova mjera za razvoj gospodarstva U proračunu osigurano 300.000 kuna za poticanje startup poduzetništva

Pozvao je sve koji žele dati financijsku pomoć da se odazovu humanitarnoj akciji i uplate novac. Stanje 19. ožujka u 8 sati bilo je568.979 kuna, 350 eura i 200 danskih kruna. Uplate se obavljaju na račun IBAN: HR1623600001502853383, Zagrebačka banka, Model: HR 00, Poziv na broj: 2021, Opis plaćanja: Pomoć građanima Zaprešića stradalima u potresu.